valentine

Alla hjärtans hjärta skjorta

Låt mig inleda det här inlägget genom att berätta att den här handledningen innehåller en hel del “Gör inte vad jag gjorde.” För jag trasslade till några gånger på ett stort sätt. Men jag tänkte dela med mig av det ändå så att du kan lära dig av mina misstag. Så var noga uppmärksam. Jag vill inte att någon skämtar som jag gjorde. 😉

Jag ville göra Rachel till en speciell outfit för alla hjärtans dag. Hej första tjejen? Jag kunde inte klä upp någon av mina pojkar i hjärtan och volanger, så hon får något varje år baby! Jag hittade faktiskt en kjol i min “adoptionshoppkista” som jag gjorde långt innan hon föddes. Det var precis rätt storlek. Woohoo! Allt jag behövde var en tröja att matcha. Jag hade en enkel vit skjorta som jag bestämde mig för att hjärtat-ifiera.
alla hjärtans hjärta skjortaHandledning för skjorta med rufsig hjärta (Gör vad jag säger, inte vad jag gjorde.)

Tillbehör:
-vit skjorta eller onesie
– Tygskrot
-Wonder Under (Heat & Bond) och ett strykjärn
-Band
-Nål, tråd, sax, stift

-Klipp ett hjärtmönster i den storlek du vill ha det. Jag använder vika papperet på mitten och skär en hjärtmetod. Spåra hjärtat på underverket under och stryk det på baksidan av tyget. Notera: Jag klippte hjärtat i den storlek som såg bra ut på skjortan, glömde att volangen skulle göra den större. Anda. Ha det i åtanke och gör ditt hjärta mindre än jag gjorde.
Skär sedan ut ditt hjärta. (Om du behöver mer detaljerade instruktioner, kan du hitta dem på min Felt Valentine Banner tutorial. Ville inte posta samma sak två gånger.)
Alla hjärtans dag-tröja med volangFör att bestämma längden på ditt band måste du mäta utsidan av ditt hjärta. Jag tog en bit snöre och placerade den runt kanten, tog sedan av den och mätte den.
Alla hjärtans dag - skjorta med volangDu vill att ditt band ska vara 2 1/2-3 gånger längden på snöret. Mitt snöre var 14 tum långt, så jag klippte av mitt band 35 tum långt.

-Nu är det dags att samla ihop ditt band för att göra volangen. Innan du börjar, markera mitten av bandet med en nål.
Alla hjärtans dag - skjorta med volang-Knyt en bra knut i änden av din tråd och sy en löpsöm längs kanten av bandet, dra i tråden allt eftersom. När du kommer till stiftet i mitten är det bara att sy över den.
Alla hjärtans dag - skjorta med volang-Nu är det dags att stryka hjärtat på tröjan. Jag la en bok inuti tröjan så att jag skulle ha en plan yta att stryka på (min tröja har tryckknappar på baksidan). Men jag gjorde ett STORT misstag som jag inte vill att du ska upprepa, så var uppmärksam! Det är svårt att centrera hjärtat när boken väl är inuti tröjan, så gör det här först:
-Placera tröjan platt på din yta och placera hjärtat där du vill ha det. Ta sedan ditt strykjärn och stryk ner i det nedre hörnet. Det kommer att hålla hjärtat på plats medan du stoppar in boken.
Mitt misstag – jag höll inte strykjärnet på plats tillräckligt länge. Så jag trodde att hjärtat var säkert, men det var det inte. Den rörde sig när jag la in boken och jag märkte det inte förrän jag strök på den. Så inte bara är mitt hjärta inte centrerat, det är för långt upp på tröjan. Och det finns inget jag kan göra åt det. VAR INTE DUMT SOM JAG!

Alla hjärtans dag refashion skjortaFör att fästa volangen, använd stiftet du placerade i mitten av ditt band som en guide. Den delen går längst ner i hjärtat. Placera bandet där och nåla sedan upp och runt ena sidan, jämna ut rynkorna när du går. Upprepa på andra sidan.
Alla hjärtans dag - handledning för volangskjortaSy nu bandet på plats. Jag sydde den för hand, men du kan använda en symaskin om du föredrar det.
alla hjärtans dag t-shirt Ta nu tag i den sötaste tjejen du kan hitta och sätt den på henne.
handledning för alla hjärtans dag skjorta
Det kan vara bra om du kammade hennes hår först istället för att bara slå en klämma på sidan. ahem. Stå sedan tillbaka och tänk för dig själv, “Wow, det hjärtat är STORT. Jag borde klippa den lite mindre.”
Nåväl, hon stinker bedårande i alla fall! 🙂

Similar Posts