DIY- giani paint countertop

DIY bänkskivor i fuskgranit med Giani=

I januari blev jag kontaktad av Giani och frågade om jag skulle vilja prova deras färg på bänkskivan i granit. De säljer kit som låter dig måla bänkskivor av formica för att se ut som granit. häftigt va? Det fanns bara ett problem. Vi bytte ut vår köksbänk mot rejäl beläggning för bara ett par år sedan. Så jag tänkte tacka nej. Men så kom jag ihåg att jag fortfarande har en formicadisk i min tvättstuga. Jag var verkligen intresserad (och lite skeptisk) för att se hur färgsatsen skulle fungera, så jag tackade ja till erbjudandet.

Här är min tvättdisk innan jag började. Jag ska inte ljuga – det har inte varit så här rent på månader!
giani-granit-färg

Jag bestämde mig för att gå med Bombay Black Countertop Paint

granit kit. När jag öppnade kitet blev jag direkt imponerad. Giani inkluderade nästan allt jag behövde. Även en stor bit svart kartong att öva tekniken på. Jag tyckte det var häftigt! De innehåller väl detaljerade instruktioner, men ännu bättre. . . de inkluderar en DVD som visar vad du ska göra. Jag är en visuell elev, så det var väldigt bra för mig.

Eftersom satsen kommer med instruktioner kommer jag inte att upprepa allt här. Låt mig bara säga att hela processen faktiskt var mycket lättare än jag trodde att den skulle vara. Det enda jag hade problem med var det första steget. För att förbereda disken måste du ta bort ALL silikonfog runt kanterna och sedan byta ut den mot målbar täta. Jag spenderar ett par timmar med ett rakblad och en färgskrapa och lite rödsprit. Så vitt jag kunde se hade jag tagit bort varje partikel av silikon.

Jag hade fel. Efter att jag målat på den svarta primern fanns det fläckar i hörnet där primern inte fastnade på grund av silikonrester. Jag tog bort fotot av misstag, men jag skapade det igen så att du kan få en allmän uppfattning. Min disk såg ut så här:
diy-giani målarbänkskivaOch jag har lärt mig av sorglig erfarenhet att ingen mängd färg kommer att fästa på silikontätning. Så jag var tvungen att skrapa bort de områdena och göra om dem. Sorgset ansikte. Så lär av mitt misstag. Se till att dubbelt trippel så att du tar bort varenda spår av silikon!!

Om du gör det rätt, när du är klar med primern, kommer din räknare att se ut så här:
DIY-giani motfärgJippie!

Efter att primern torkat använde jag svampen och de tre färgerna av mineralfärg för att granitförstärka min bänkskiva. Det enda knepiga är att komma i de där små hörnen. Men allt löste sig. När det torkat använde jag rollern för att applicera två topplacker.

Här är min bänkskiva nu:
DIY giani motfärgJag är såklart min egen värsta kritiker, så jag var inte säker på om mitt målarjobb var tillräckligt bra. Men så fort min man såg det sa han, och jag citerar: “Wow, det ser fantastiskt ut!” Då sa min 13-åring, som inte hade någon aning om vad jag försökte åstadkomma i första hand, “Coolt. Det här ser ut som svart granit.”

Så tydligen gjorde jag det ännu bättre än jag trodde! 🙂

Här är en närbild:
diy-giani motfärgDe där skuggorna i hörnen är från skåpen ovanför.

Här är en annan bild av bänkskivan före och efter.
DIY- giani målarbänkskiva
Jag älskar hur det sticker ut nu. Och finishen är så glänsande och vacker. älskar det!

Om ditt kök behöver en makeover och du inte har råd att byta ut dina bänkskivor rekommenderar jag att du testar Giani Granite Paint

. De har flera färger att välja mellan, och kiten är så anpassningsbara! Med de tre accentfärgerna de inkluderar kan du ha vilken look du vill. Jag tycker att det är ett bra sätt att piffa upp ett kök, badrum eller tvättstuga. Jag älskar verkligen hur min disk ser ut nu!!

Ansvarsfriskrivning: Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Giani skickade mig ett gratis granitfärgkit med posten, men jag fick ingen kompensation för detta inlägg. Resultaten och åsikterna är alla mina!

Similar Posts