DIY Möbellackering-Sprayfärgstil

DIY Möbellackering-Sprayfärgstil

Jag har målat möbler med färg och jag har målat möbler med bets. Jag bestämde mig för att testa att måla om en möbel med sprayfärg för att se hur det blev.

Det hela började med ett litet bord som jag fick förra året för 15 dollar i secondhandbutiken. Den repade sig lite, men jag älskade formen, så jag köpte den ändå. Den har stått i mitt garage i flera månader. Jag bestämde mig för att det var dags att damma av den och ge den en makeover. Här är instruktionerna om du vill prova själv. (Du gör det, du vill prova. Det är enkelt. Lova.)

Lackera möbler med sprayfärg

1-Börja med en gammal möbel. När du handlar, ignorera färgen. Leta bara efter design eller form som du gillar. Jag började med det här bordet.
hur man spraymålar möbler2-Fyll eventuella hål eller repor i möblerna med kitt eller spackling. Jag använde det här:
hur man spraymålar möbler3-Efter att spacklingen torkat vill du slipa hela biten. Att grova upp ytan hjälper färgen att fästa bättre, så se till att slipa allt. Du behöver inte slipa ner den till det kala träet, och lätt slipning går alldeles utmärkt. När du är klar med slipningen, se till att du torkar bort allt damm. Tackduk fungerar bäst, men babyservetter eller lätt fuktiga trasor fungerar i ett nafs.
hur man spraymålar möbler4-Primer. Detta steg är valfritt, speciellt om du målar en möbel i mörk färg. Om du målar en mörk möbel i ljusare färg kommer du definitivt att vilja använda grundfärg. Det kommer att skära ner på dina färgskikt MYCKET. Jag gjorde det på det här stycket bara för säkerhets skull. Jag har inte haft så stor tur med sprayfärgsprimer, så jag använde Kilz primer och penslade på. Jag gjorde bara ett lager och det fungerade bra.
hur man spraymålar möbler5-Efter att din primer har torkat i minst 24 timmar är du redo att måla. Jag använde Krylon satin svart sprayfärg. Se till att använda lätta pälsar så att du inte får dropp. Flera lätta lager är mycket bättre än ett par tjocka lager. Följ instruktionerna på burken så att du vet hur länge färgen ska torka mellan strykningarna.
Här är mitt bord efter flera lätta färgskikt:
hur man spraymålar möbler6-Efter att din möbel har torkat ordentligt kan du slita kanterna om du vill. Jag gillar att ångra, för om du har barn, så hamnar allt “bekymrat” ändå, så du kan lika gärna få det att se ut som om du gjorde det med flit. 😉
För sådana här bitar som har små detaljer tycker jag att det är lättare att slipa för hand än att använda min palmslipmaskin. En stor nagelfil fungerar utmärkt för att komma in i små utrymmen. (Hur tråkigt är det att jag sliter ut mer nagelfilar på trä än vad jag gör på mina faktiska naglar?) När du är klar med ångest, torka försiktigt bort allt damm.
hur man spraymålar möbler 7-Nu kan du vara klar. Men med fyra pojkar ville jag ha ett extra lager av skydd. Jag bestämde mig för att lägga till ett lager polyuretan. Jag använde det här:
hur man spraymålar möblerDet är riktigt enkelt, du bara häller det på en trasa och torkar av det. Jag använde två lager. Anvisningarna sa att man skulle slipa mellan skikten, men jag tyckte att det var för mycket jobb. Så jag applicerade bara en, lät den torka och applicerade en till. Det verkade bli bra. Fantastiskt verkligen!

Här är slutprodukten.
hur man spraymålar möbler
Mycket bättre, tror du?

Similar Posts