Reading nook with storage

DIY Reading Nook Tutorial – Creations by Kara

Förvandla ett besvärligt hörn till ett roligt utrymme med detta DIY läshörna handledning. Det är ett roligt och givande projekt!

Hur man gör en gör-det-själv-läshörna på ett litet utrymme.

Jag har många projekt som jag planerar att dela med mig av i år, och idag är jag glad att få dela det allra första projektet 2016! Det är en liten smygtitt på Rachels makeover i sovrummet.

Läsvrån. Vilket råkar vara ett av mina favoritutrymmen i rummet. Hon är inte riktigt gammal nog att älska självständig läsning än, men jag är säker på att om några år kommer vi att hitta henne uppkrupen med en bra bok i det här söta lilla utrymmet. Hennes rum var tidigare lekrummet, och det var så här lite besvärligt utrymme som jag inte visste vad jag skulle göra med. Sedan delade min vän Brittany en garderob som blev läshörn, och jag visste äntligen hur jag kunde göra det här utrymmet fantastiskt!

Jag älskade idén att lägga till förvaring, så vi fodrade botten med MDF-skivor som jag målade vita. Vi hittade de vitfodrade korgarna på Hobby Lobby, och fyra av dem passade perfekt i utrymmet.
Läshörna med förvaring

Som ni kan se har Rachel fyllt upp lådorna med några av sina favoritböcker. 🙂
Läshörna med bokförvaring

Jag ville att utrymmet skulle vara trevligt och mysigt, men jag ville också att det skulle vara lätt att hålla rent. Jag klippte helt enkelt ner en bit skum och sydde sedan ett maskduk för att täcka det. Den är lätt att ta bort och slänga i tvättmaskinen när den behöver rengöras.
Läshörna för ett litet flickrumJag köpte också en stor kudde, och sydde ett ruggigt kuddfodral till den. (Tutorial kommer förhoppningsvis snart.) Den är superbekväm att luta sig mot, och överdraget kan tas av och tvättas. Eftersom barn inte är kända för sin renlighet. Åtminstone inte hemma hos mig. ha.
Volang kudde för läshörn

Jag är så nöjd med hur det här utrymmet blev, och jag vet att Rachel kommer att älska det i många år framöver. Jag kanske till och med smyger in där om ett par år när hon går i skolan och läser själv. 🙂
Rosa läshörn

Jag tänker inte dela en fullständig handledning, du kan kolla in Brittanys inlägg för det. Jag ska bara dela med mig av några av de knep och tips vi lärt oss på vägen.

Först och främst, eftersom vi inte skulle byta ut golvlisten i rummet, var vi bara tvungna att ta bort den i det här utrymmet. Vi använde en Dremel Multi-Max för att göra en perfekt nedskärning av bottenplattan precis där vi behövde den sluta.
DIY läshörna

Vi hade massor av 2×4 kvar från ett annat projekt, och vi ville använda dem istället för att köpa nya. Alla var inte tillräckligt långa, så vi skruvade ihop stödstrukturen med skrot. Sparade oss massor av pengar. Det ser inte vackert ut, men det är robust. Och eftersom du inte kan se det spelar det ingen roll hur det ser ut. Du kan ofta använda det du har om du bara är lite kreativ!
Hur man gör en läshörn i ett besvärligt utrymmeEtt annat tips är att måla MDF-foderskivorna och alla trimbitar innan du fäster dem. Sedan när du har fäst dem med din spikpistol behöver du bara fylla och måla de små hålen. Så mycket enklare än att försöka måla hela lådan inifrån den!
Och se, när vi väl lagt till de inre brädorna kan man inte ens säga att vi använde rester!
Att göra en läshörnaEfter att ha lagt till klädseln och alla roliga tillbehör är denna lilla läshörn nu ett av mina favoritutrymmen i hela vårt hus!
Läshörna-070-1Det här är verktygen vi använde för att sätta ihop läshörnan. Jag älskar mina elverktyg!

FLERA DIY-PROJEKT:

Similar Posts