diy-shabby chic-table runner-tutorial

DIY shabby chic volangbordslöpare

Som en del av min nyårsrensningsfest har jag gått igenom min dator och städat ur saker. Och upptäckte några dussintals tutorials och recept som jag startade, men aldrig avslutade med att lägga upp. Så mitt mål för i år är att faktiskt få dem från min hårddisk och in i bloggvärlden. Smart av mig va?

Den här första är en shabby chic bordslöpare som jag har sett i flera kataloger och över hela Etsy. Jag hade redan förnödenheterna till hands, så jag tänkte inte plocka ut pengarna för en när jag visste att jag kunde göra det själv. Och herregud, det var mycket lättare än jag trodde. Verkligen. Även om du inte är ett stort avlopp, bör du kunna ta bort det här. Allt som krävs är ett par rynkor, och som fyra raksömmar. Lätt som en plätt. Och jag bara älskar det!
DIY-shabby chic-bordslöpare-tutorial

Det ser inte bara fantastiskt ut på mitt entrébord, utan det sparar mig en del damm. Vem visste att svarta möbler drar till sig varenda dammpartikel i luften och håller fast vid den för livet. Hoppsan! Vill göra en egen. Självklart gör du det! Här är hur:

Handledning för DIY Shabby Chic Rufsig Bordslöpare

1-Välj ditt tyg. Jag ville ha en neutral bordslöpare till mitt entrébord så att det skulle matcha alla dekorationer jag placerar på det. Så jag gick med canvas och muslin.

2-Nästa upp, bestäm vilken storlek du vill att din bordslöpare ska ha. Mitt är för ett litet sidobord, så jag behövde att det skulle vara cirka 46 tum långt, inte inräknat volangen, och 9 tum brett. Du måste lägga till 1 tum på varje sida för en sömsmån. Så för en 9×46″ bordslöpare klippte jag mitt tyg 11×48″. Hoppas det är vettigt.
(Ignorera fållen längst ner på bilden. Jag använde en duk med droppduk och tänkte att jag skulle kunna spara lite tid genom att använda sidan som redan var fållad. Det fungerade inte, så det slutade med att jag klippte av den. )

DIY-table-runner-tutorial

3-Stryk en 1/2″ fåll längs en av långsidorna.
shabby chic bordslöpare handledning4-Vik den under ytterligare 1/2 tum och stryk den igen.
shabby chic- tutorial5-Sy nu en raksöm längs hela längden, sy nära innervecket.
Obs: Jag lämnade ändarna på min bordslöpare råa, eftersom jag visste att de inte skulle synas, men du kan fålla dem på samma sätt om du föredrar det.
bordslöpare-handledning6-Upprepa steg 3-5 på andra sidan av bordslöparen.

7-Nu är det dags att göra volanger till ändarna. Yipee! Vem älskar volanger? Jag gjorde mina volanger 7 tum långa, men längden är helt upp till dig. Du vill att bredden ska vara minst dubbelt så lång som änden du syr den på. Mina toppar är cirka 9 tum, så jag behövde att min muslin är cirka 20 tum lång. Jag ville ha en shabby look, så jag slet sönder muslinen istället för att skära den. Gör en mycket snyggare kant. Självklart kan du alltid fålla om du föredrar det. Mina muslinbitar blev ungefär 7 ″x20″.
självstudie för bordslöpare

8-För att rufsa muslinen, sy en tråckelsöm längs 20-tumssidan av muslinen. Jag använde den längsta längden på min maskin, men du kan sy för hand om du föredrar det. Dra sedan i tråden för att samla ihop tyget. Om du använder maskinen, dra bara i en av trådarna. Fortsätt att dra och ordna tills volangen är lika lång som änden på din bordslöpare. Nåla sedan fast den så att rynkningssömmen är cirka 1/2 tum från änden av bordsskenan.
hur man syr en bordslöpare9-Stygn den på plats, följ rynksömmen så nära som möjligt. Se till att sy bakåt i båda ändarna!
DIY bordslöpare10- Upprepa steg 7-9 för den andra änden av din bordslöpare.

Voila! En helt underbar, shabby chic bordslöpare!
Ja, det är min höstdekor ni ser där under. Det tog mig så lång tid att få handledningen skriven. Döm inte.
DIY- shabby chic-bordslöpare

Från sidan:
DIY bordslöpare

Similar Posts