before and after shot of oak banister makeover

Ek Ledstång Makeover med färg & bets

Funderar på att göra en makeover på räcke i ek? Att uppdatera ett räcke i ek kan vara ett tidskrävande projekt, men det är ett så bra sätt att uppdatera ditt hem. Dessa tips hjälper dig att spara tid och få professionella resultat!


före och efter skott av ek räcke makeover

hej peeps! Jag är säker på att du märkte att jag inte har lagt upp många projekt på sistone. Jag hoppas kunna ändra på det i år genom att faktiskt slutföra det jag påbörjade 2014. Först ut är min fantastiska trappuppbyggnad. Så mycket jobb, men så mycket sagolikt efter det, jag är sååå glad att jag gjorde det.

När vi byggde vårt hem 1996 var ek det stora. Och vi använde massor av det. Som överallt. på riktigt. Tio år senare kände jag att jag drunknade i ek. Jag målade våra skåp, gjorde mig av med våra ekmöbler och bytte ekgolv. Jag ville måla om vårt räcke i ek, men jag fruktade det eftersom jag visste att det skulle bli en massa jobb.

När vi bestämde oss för att byta ut vår matta på övervåningen visste jag att det var dags. Lyckligtvis såg jag ett inlägg från min vän Brooke om en fantastisk DIY Staircase Makeover. Hon rekommenderade General Finishes stain, och herregud vad jag älskar sånt nu! Det gjorde det här projektet mycket mer genomförbart!

Brook beskrev alla steg hon gick igenom, så du borde kolla in hennes inlägg. Jag var tvungen att göra några saker annorlunda för där hennes spindlar redan var vita var jag tvungen att måla mina. Så jag delar med mig av några tips och tricks som jag lärt mig på vägen.

Gör-det-själv-trappa Makeover med bets och färg

Tillbehör: (innehåller affiliate länkar)
-Fint sandpapper/slipsvampar (jag använde 150 och 220 grit)
-Tack tyg
– Målartejp
-Latexhandskar (flera par)
–General Finishes Java Gel Stain
–General Finishes Gel Topcoat
-Gamla t-shirts, trasor eller strumpor
-Några billiga penslar för bets
– Primer
-Vit färg (jag använde Behr-färg och primer i ett)
– Högkvalitativ pensel för färg (jag älskar Purdy Brushes)

Instruktioner:

-Först vill du slipa hela räcket. Du behöver inte ta bort all finish, men du vill ta bort eventuella glansiga delar, eller platser där finishen är tjock. Du vill att den nya betsen ska kunna komma in i träet.

-När du är klar med slipningen måste du torka bort ALLT damm. Jag gillar att suga upp den med en dammsugare först och sedan använda en tygduk för att få bort varje partikel av damm. Det där funkar som en smäck!
Hur man förvandlar ett fult räcke med bets och färg.

Du ska färga först, så du måste tejpa bort allt du inte vill få fläckar på.
  Trappa Makeover- borttejpningNu är det dags att applicera General Finishes Java Gel Stain. Du kommer att vilja ha handskar, lita på mig!

Jag började använda bara gamla t-shirts, men jag hade svårt att få fläckar i alla dessa sprickor och springor. Jag började använda billiga målarpenslar jag hade till hands, och det gick mycket snabbare!!

Använd bara spetsen på borsten för att få in fläcken i sprickorna, använd sedan den gamla skjortan för att torka av överskottet i träet runt sprickan. Sparade mig så mycket tid!! Se till att få tag i de riktigt billiga så att du bara kan slänga dem när du är klar.
Tips och tricks för att färga ett träräcke.

Jag tänker inte ljuga, den här processen tar en evighet. Jag gjorde tre lager på min. Efter första pälsen ser det ganska taskigt ut, men bli inte avskräckt. Det krävs minst två lager för att få bra täckning. Och kom ihåg att detta är bets, inte färg. Du vill inte glop på det. Se till att torka bort överskottet medan du går, innan det har en chans att torka!

När ditt sista skikt av fläck är torrt är det dags att applicera toppskiktet. Jag gjorde två lager på de flesta ytorna, men tre lager på toppen av räcket som jag visste skulle få mer slitage. Återigen, denna process tar lång tid eftersom du måste vänta på att varje lager ska torka.

Jag vill påpeka att även om jag tejpade av mina spindlar så fick de fortfarande fläckar på dem. Men jag oroade mig inte så mycket, för jag vet att jag skulle grunda och måla dem. Så här såg det ut när jag var klar med färgningen men inte hade målat ännu.
Ek trappa MakeoverOK, nu är du redo att måla spindlarna. Du vill täcka alla delar som du just har färgat. Det är svårare att få bort färg från fläcken än tvärtom. Jag slog in mina nya inlägg med plastfolie.
Tips för att betsa ett träräcke

Det var mycket trä att täcka, så jag använde tejp runt spindlarna och alla ställen där fläcken och de vita delarna skulle beröra. För allt annat (som trappstegen) tejpade jag papper över dem. Eftersom du arbetar i så trånga utrymmen är det bäst att täcka över allt så att du inte får några stänk. Jag gjorde två lager primer och två lager vit färg.
DIY Oak Banister Makeover - tips och tricks för att få bästa resultat.

Efter många, många, många timmars arbete (och stela axlar) kommer du att ha ett underbart nytt räcke!! Det här är det mest tidskrävande gör-det-själv-projektet jag någonsin har tagit mig an, men resultaten är så fantastiska. Hela utrymmet ser så mycket rikare och vackrare ut. Jag älskar kontrasten mellan det mörka och vita, men du kan bara färga allt. Det skulle gå snabbare. Men jag tycker att tvåtonen är värt det!

Här är några före- och efterbilder på min gör-det-själv-trappa:

Innan:
Betsad Ek Trappa Förr

Efter:
Hur man betsar ett träräcke

Och och ett par till:

Gör-det-själv-färgad trappuppbyggnad

Hur man förvandlar ett trappräcke med bets och färg.

Jag fullkomligt avgudar kontrasten mellan det mörka träet och de vita spindlarna. Och jag är så glad över att bli av med den där fula slitna eken!
Allmänna ytbehandlingar Java bets förvandlade min ek räcke!Den här bilden togs innan vi bytte ut mattan, men jag delar den ändå. 🙂

Ek Ledstång Makeover med Java bets efter foto

Jag kunde inte vara mer nöjd med resultatet!!

FLERA DIY-PROJEKT ATT KONTROLLERA:

Similar Posts