diy-beadboard-wallpaper

Gör-det-själv-handledning – Hur man installerar Beadboard-bakgrund

Med denna steg för steg handledning kan vem som helst lära sig hur man installerar beadboard tapeter med professionella resultat!

Lär dig hur du installerar beadboard tapeter med denna steg för steg handledning.  Ett billigt gör-det-själv-projekt med fantastiska resultat!

Vi har en skåpavsats i vårt allrum som ligger precis bredvid vårt kök. Jag tog bort luckorna och målade dem med mina köksskåp, men själva skåpet satt där med sin orange ekfinish. Hånar mig. Så fort jag hade färdigt alla köksskåp visste jag att jag var tvungen att ta itu med det.

Jag visste att jag skulle måla den vit för att matcha mina skåp och min eldstadsmantel. Men jag ville göra lite för att piffa upp utrymmet mellan över- och underskåpen. Jag hade några överblivna pärlor från vår köksö makeover, och jag tänkte att det skulle vara ett bra sätt att knyta ihop de två utrymmena. Tyvärr hade jag inte tillräckligt. Sedan kom jag ihåg tapeten med pärlor som jag köpte för över ett år sedan. perfekt! Det visade sig vara riktigt lätt att arbeta med, och det ser bara fantastiskt ut!
DIY-beadboard-tapeter


Om du älskar utseendet på beadboard men inte vill ta itu med elverktyg, bör du prova beadboard tapeter! Jag fick min på Lowe’s, men Home Depot och Amazon säljer den online.

Jag skrev steg för steg instruktionerna för att installera beadboard tapeten. Det är verkligen ganska lätt!

Hur man installerar beadboard tapeter

Tillbehör:
–Spackling
– Tapeter på pärlor
-Rotary Cutter (eller sax)
– Måttband och penna
– Diskbänk eller behållare som är tillräckligt stor för att hålla din tapet

Instruktioner:

-Innan du ens börjar på pärlskivan, använd spackling för att fylla eventuella repor eller hål på ytan som du ska applicera pärlskivans tapet. Låt det torka helt.
DIY-tutorial-install-beadboard-wallpaper

– Mät noggrant utrymmena som du ska installera pärlskivan. Du vill få exakta mått. Klipp nu din pärlstavtapet. Jag upptäckte att en roterande fräs fungerade perfekt för att få raka linjer! Tips: Om du installerar i ett utrymme som är smalare än tapeten, se till att du klipper så att mönstret riktas in korrekt. På min är sömmen i den högra kanten av pärlorna.)
DIY-tutorial-install-beadboard-wallpaper

-När du har klippt alla bitar är det dags att hänga upp din pärlstavtapet! Följ instruktionerna som följer med din tapet om hur du aktiverar limmet på baksidan. Efter blötläggning fick min sitta på bänken i några minuter med de klibbiga sidorna invikta.
gör-det-själv-dekorera, beadboard-tapeter-Arbeta med bara en bit i taget, se till att du hänger varje bit i nivå. Jag placerade den bara på träet, vickade den på plats och slätade sedan ut eventuella bubblor med handen. Du kan använda ett kreditkort också, men var väldigt försiktig, för när tapeten är blöt går den sönder och skrynklas väldigt lätt! Jag tyckte att det var lättast att arbeta från vänster till höger.
pärlskiva-tapeter, gör-det-själv-dekoreraVid det här laget ser det inte särskilt bra ut eftersom du kan se igenom tapeten. Men få inte panik. När det torkat ordentligt kommer det att se mycket bättre ut. Och se till att du låter den torka över natten innan du försöker måla den!

-Efter att min var torr gav jag hela skåpet ett lager primer.
DIY-tutorial-beadboard-wallpaper

Efter det torkat målade jag det hela, inklusive beadboard-tapeten, med ett par lager halvblank vit latexfärg. Jag använde Home Depots Behr Premium-färg och primer i ett. Vid det laget blev jag lite exalterad och glömde ta en bild innan jag fäste dörrarna och knopparna. Vad kan jag säga, jag kunde inte vänta med att se det hela vackert och glad!
Här är en bild på det färdiga skåpet:
pärlskiva-tapet-skåpHär är en närbild av beadboard-tapeten. Du skulle aldrig gissa att det inte var träpärlor!
pärlskiva-tapet-skåp

Nu behöver jag bara plocka på mig tillbehör!

Några fler DIY-tutorials för att uppdatera ditt hem:

Tips för spraymålning av möbler
Hur man installerar gjutning som ett proffs
Hur man målar om möbler med bets

Similar Posts