Gör-det-själv-instruktioner-lackering av möbler med bets

Gör-det-själv-instruktioner-lackering av möbler med bets

Min man var i stort behov av ett nytt skrivbord. att vara billig skridsko sparsam brud som jag är, jag tänkte att det skulle vara en bra idé att spara pengar genom att göra om ett skrivbord åt honom. Så jag begav mig till närmaste secondhand-butik. Hittade ett fantastiskt skrivbord. Det var dammigt och smutsigt, men det var väldigt gediget byggt. mycket. Jag tror att det krävdes fyra män för att lasta in den i vår trailer.

Det är ett “L”-format skrivbord, så det kommer faktiskt i två delar. Här är det innan:

När jag visade den för min man och sa till honom att jag skulle måla den svart, svarade han: “Åh, jag trodde att du skulle färga om den. Jag är inte säker på om jag vill ha ett svart skrivbord.” vad i? Målning är jag bekväm med. Omfärgning? Inte så mycket. Men jag ville att han skulle vara lycklig, och jag tänkte att det skulle vara en bra färdighet att lära sig.

Jag hade ingen aning om hur mycket mer jobb det är att måla om en möbel än att måla den! Holly Moley! Jag tror att det tog mig fem månader. Men i slutändan blev hans skrivbord verkligen vackert. Tack gode Gud.

Jag lärde mig några knep under processen, så jag tänkte ge dem vidare till er andra. Så här är min metod för att lackera möbler. Jag är definitivt inget proffs, så om jag kan göra det så kan du också. 🙂

Hur man målar om möbler

Vad du behöver: färgborttagare, kraftiga handskar, en stor billig pensel, stålborstar, tandpetare, palmslipmaskin, slipblock, massor av pappershanddukar, tidningar, babyservetter, tygduk, en färgskrapa, polyuretan, bets och flera mjuka dukar.

– Torka av skrivbordet med lätt fuktig trasa eller babyservetter. Du vill bara ta bort damm, spindelnät osv.

-Sätt ner tidningar eller en droppduk för att skydda ditt golv.
gör-det-själv-lacka möbler
– Sätt på dig några kraftiga handskar. Inte den billiga sorten, den kommer så småningom att äta igenom dem. Ja, jag lärde mig det på den hårda vägen. Sen köpte jag dessa:
gör-det-själv-lacka möbler

-Öppna din flaska färgborttagare. Jag provade två olika sorter och jag föredrog Citri-Strip. Den är riktigt tjock så den droppar inte överallt, och lukten är inte riktigt lika giftig. Inte riktigt trevligt, men inte hemskt.gör-det-själv-lacka möbler– Applicera färgborttagaren med en gammal pensel.

gör-det-själv-lacka möblerOm färgborttagare stänker på din hud bränner det. Inte särskilt kul. Var mycket försiktig och se till att du har pappershanddukar i närheten för säkerhets skull.

-Se till att du täcker varje tum av din möbel:gör-det-själv-lacka möbler-Låt färgborttagaren sitta så länge som det står på flaskan. Citristrip sa att du kunde lämna den på i upp till 24 timmar. Jag försökte det på ett avsnitt för att testa det, och jag rekommenderar det inte. Det torkade riktigt hårt och var svårt att ta bort. Det fungerade mycket bättre för mig bara att låta den vara på i ungefär en timme.

-Den börjar bli vit när den torkar.
gör-det-själv-lacka möbler

Låt den inte torka för länge, annars är den svårare att få av. Min var faktiskt klar innan den blev vit, så det är bara att fortsätta kolla för att se hur lätt lacket skalar av.

-Använd en färgskrapa för att börja skrapa bort allt skräp. Du kan använda en plast:gör-det-själv-lacka möblerMen jag föredrog en metall.
gör-det-själv-lacka möbler

Se bara till att arbeta med träets ådring och applicera ett jämnt tryck så att du inte gör några hack i det.

Använd pappershanddukar för att få bort smutsen från skrapan och i en soptunna.

-Om du har en intrikat bit som har små kurvor eller gjutning, måste du använda en stålborste för att skrapa av all lack. Jag tänker inte ljuga, det är hårt arbete och jag svor vid vissa tillfällen. Du kommer att behöva några stålborstar, eftersom de alla blir igensatta med sprut och slutar fungera mycket bra.
gör-det-själv-lacka möbler

-Beroende på vilken typ av lack som används på dina möbler kan du behöva upprepa hela processen. Och gjorde. 🙁

-När du är klar kommer du att ha rester kvar från Citristrip:
gör-det-själv-lacka möbler

-Använd en bit fin stålull och mineralsprit för att gnugga bort så mycket av det som möjligt:gör-det-själv-lacka möblerJag hade några rester som var riktigt envisa, och jag var tvungen att använda min färgskrapa för att försiktigt skrapa bort den.

-Nu är du redo att slipa.

-Du kommer att behöva en elektrisk slipmaskin. Jag använder denna:
gör-det-själv-lacka möbler
Man skulle kunna testa att slipa allt för hand, men det tar nog tio år. Så köp eller låna en elektrisk slipmaskin. Jag fann att det var bäst att börja med finkornig (150), sedan extra fin (220). Gå över hela biten med finkornig grus. För de utrymmen som är för små för att passa slipmaskinen, använd ett slipblock. Se till att du alltid slipar med träets ådring!

-När du är klar med den första slipningen, torka av hela biten med babyservetter för att få bort allt damm.
gör-det-själv-lacka möbler

– Upprepa hela slipprocessen med sandpappret med korn 220 och torka av det igen. Ja, jag vet, det här är sjukt mycket jobb!
gör-det-själv-lacka möbler
-När du är nöjd med att ditt projekt är helt slätt, torka av det med en tygduk. Det här är superklibbigt och tar bort allt damm, även i sprickorna och springorna.

-Hurra, nu är du redo att applicera bets. Jag såg flera bloggare som rekommenderade gelfärgning, så jag bestämde mig för att prova det:

Den är riktigt tjock, som chokladpudding. Rör om ordentligt först, och sedan är du redo att applicera den.-Använd en mjuk trasa (jag använde en gammal t-shirt som jag skar i bitar). Doppa din trasa i burken och ta bort lite av fläcken. Börja gnugga på det:

Jag var tvungen att använda en q-tip för att komma in i några av de små springorna.

-Jag tyckte att det fungerade bäst att börja i botten och jobba uppåt. Försök att applicera fläcken jämnt. Efter en minut eller två, använd en annan större trasa för att torka bort överflödig fläck.

-Fortsätt tills du har täckt hela ytan på dina möbler. Min såg ut så här när jag var klar:

Den hade några ojämna fläckar, och den var inte riktigt så mörk som jag ville, så efter att den var torr gav jag den ett nytt lager. Faktiskt totalt 3 lager.

-När det är helt torrt kommer du förmodligen att vilja applicera lite polyuretan för att skydda ytan. För du vill väl inte att allt det hårda arbetet ska gå till spillo?

-Jag använde Minwax wipe på Poly.

Jag var så exalterad att jag var så nära att bli klar efter månader av arbete med det här projektet, att jag glömde att fota. Men i grunden är det som att applicera möbelpolish. Du lägger bara lite på en mjuk trasa och gnuggar in den. Det står på burken att slipa ner den med finkornigt sandpapper mellan varje lager, men det gjorde jag bara på ovansidan av skrivbordet och det verkade fungera alldeles utmärkt utan extra slipning.
När du är klar, se till att du låter det härda i minst ett par dagar innan du använder det. Mer är förmodligen bättre. Jag väntade en vecka.

Du kommer förmodligen att vilja köpa ny hårdvara för att matcha möbelns nya stil. Det gör en enorm skillnad!!


Är du redo att se det färdiga resultatet?
Här är före igen:
Och här är efter:

Det var mycket jobb, men det är verkligen ett underbart skrivbord nu. Vi båda älskar det!

Avslöjande: Det här inlägget innehåller affiliate-länkar.

Similar Posts