Grönt vardagsrum - en vacker röra

Grönt vardagsrum – en vacker röra

Från första gången vi tittade på detta hem (se “före”-bilden nedan), visste jag att jag ville göra en ton i ton-look för det här rummet. Jag ångrade mig över färgen (varför gör jag alltid det?).

Till slut var det så värt det eftersom jag absolut älskar vårt vardagsrum och vår familj njuter av det varje dag – från att läsa böcker vid den öppna spisen till att lyssna på våra favoritskivor och lägga pussel.

Jag kämpade med vår bostadsytas öppna planlösning och sökte efter lösningar för att få varje utrymme att kännas distinkt och individuellt. Förutom att lägga till välvda öppningar gjorde vi en mellanton från golv till tak i grönt i vardagsrummet för att ge utrymmet en egen personlighet.

relaterade inlägg: Hur man ritar en planlösning, hur man hänger upp gardiner, entréinredning och tapetserat tak, biblioteksmatsal.

Det här utrymmet är en av de största förvandlingarna jag någonsin har varit en del av. Du får gärna flämta när du ser före bilden nedan.

Om du tittar noga kommer du att upptäcka dussintals små förändringar, men vid ett ögonkast verkar det som att glöden är 90 % “färgens kraft.”

Här är en snabb översikt över ombyggnaderna vi gjorde: Bytte ut klinkergolv för lövträ, byggde om eldstaden från grunden, konfigurerade om belysningen (och lade till en ljuskrona) och flyttade luftventilen för att ge plats åt vår gigantiska vägg av inbyggda inbyggnader.

Gröna inbyggda hyllor:

De gröna inbyggda hyllorna ger förvaring och gör det så mycket för rummet, visuellt. Vi lagrar en stor andel av våra barnleksaker i skåpen samt i vår skivsamling.

Jag valde hyllor som inte är justerbara, så jag ägnade mycket tid åt att fundera på hur vi skulle använda dem och såg till att de var tillräckligt stora för att visa vår största konst, skivor, böcker och inredning.

Detta var min första erfarenhet av skräddarsydda skåp och det var värt de extra pengarna och ansträngningarna för mig. Jag älskar hur de når taket och ser ut som om de alltid varit en del av hemmet.

Anpassad kaklad öppen spis:

Vi designade vår eldstad från grunden efter att den ursprungliga eldstaden (av misstag) förstördes under golvrenoveringen. Jag passade på att dyka DJUPT in på Pinterest för en stil som matchade vårt hem och kändes klassisk och traditionell.

Delarna i eldstaden älskar jag mest som tillägget av bänken på framsidan (eller som min 4-åring kallar det “scenen”, haha) samt eldstaden i fiskbenssten. Detta är en fungerande gasspis som du kan slå på med en fjärrkontroll.

Jag valde först tunnelbanan från Fireclay Tile i färgen “Rosemary.” Därefter hittade jag en färgfärg (Meadow Sage av HGTV Sherwin Williams) som matchade brickan så nära jag kunde hitta. Jag är riktigt nöjd med matchen, och framförallt hur det hela känns väldigt avsiktligt och sammanhållet.

Shoppa mitt vardagsrum (Splurge + Save)

Källor: Rosa sammetssoffa / Maze Matta / Liknande soffbord / Boucle Stolar / Ljuskrona / Kakel / Rotting Sconces

Budgetkällor: Rosa sammetssoffa / Maze matta / Soffbord / Boucle Stolar / Ljuskrona / Rotting Sconces

Similar Posts