baby washcloth-tutorial

Handledning för babytvättlapp

Mina pojkar går fortfarande utanför skolan, så jag försöker hålla mig borta från datorn. Men jag insåg att jag aldrig postade den här handledningen som jag delade på A Little Tipsy för några månader sedan, och jag tänkte att jag har tid för det. 🙂

Med flanell på ena sidan och chenille på den andra är det här de bästa tvättlapparna någonsin!  Stor baby shower present!

Jag ska visa dig hur man gör handgjorda babytvättlappar. Jag var aldrig förtjust i den sorten från butiken, de var alltid lite på den tunna sidan. Plus att jag tänkte att det skulle vara skönt att ha en riktigt mjuk sida, och en sida som hade lite mer textur. Så jag kom på dessa. Babytvättlappar med chenillebaksida. Jag tror att de skulle vara en underbar babyshowerpresent.

Efter att jag lagt upp handledningen berättade en läsare för mig att hon faktiskt gjorde några åt sig själv. Vilken fantastisk idé! Kan inte fatta att jag inte tänkt på det själv. De skulle vara perfekta för sminkborttagning. Så om du inte har en bebis, gör gärna några till dig själv.

handledning för babytvättlapparHandledning för babytvättlapp

Först måste du välja två koordinerande tyger. Jag använde flanell på ena sidan och chenille på den andra.
handledning för babytvättlapparLägg de två tygerna mot rätsidan och skär en fyrkant. Och söt min på 7 tum.
handledning för babytvättlapparNåla ihop rutorna. Ser du utrymmet till vänster mellan de röda och blå stiften? Du kommer att lämna det öppet så att du kan vända tvättlappen rätsida ut.
handledning för babytvättlapparSy nu ihop rutorna med en 1/2″ sömsmån. Glöm inte att lämna det utrymmet som jag pratade om öppet! När du är klar med att sy, klipp av hörnen.
handledning för babytvättlapparVänd den nu åt höger.
handledning för babytvättlapparNu ska du sy ett stygn hela vägen runt kanten. Detta kommer inte bara att sy hålet stängt, det kommer att göra det hela mer robust. Innan du börjar sy, se till att tygbitarna vid öppningen stoppas in jämnt på insidan. Du kan stryka öppningen om du vill, men du behöver inte. Jag sydde så nära kanten jag kunde komma.

handledning för babytvättlapparSy ihop några av dem och du har en fantastisk babyshowerpresent.
handledning för babytvättlapparSkulle de inte vara perfekta i en söt korg med badtillbehör?

Similar Posts