tie quilt-tutorial

Handledning för knutna täcke inifrån och ut

Idag är den allra första dagen sedan skolan började för tre veckor sedan som jag får spendera hela dagen hemma. Inga brådskande ärenden att göra, inga läkar- eller tandläkarbesök, inga stadsfotbollsförpliktelser. De behöver mig. Det känns fantastiskt!!

Jag ska äntligen ta itu med några av de projekt som har legat ofullständiga i minst två månader. Det borde bli en strålande dag! Jag tänker att det kan vara en bra idé att inte svara i telefon. 😉

Jag delar faktiskt med mig av en tutorial idag. Jag vet, det har varit evigheter. Jag tycker om att göra tutorials, men de är verkligen massor av arbete. Förhoppningsvis är den här vettig, för jag glömde ta bilder på ett par av stegen. Kontakta mig gärna om du har några frågor.

Jag ska visa dig hur man knyter ett täcke utan de irriterande garnsträngarna på utsidan. Min mamma lärde mig den här metoden när jag var tonåring, och jag har knutit alla mina täcken på det här sättet sedan dess. Och jag har knutit en massa täcken. Jag hade en mormor som älskade att sätta ihop täcken, så varje år till jul gav hon oss en ny täcke. Jag har fortfarande en låda full som jag måste knyta. Det här är en av quilttopparna hon plockade ihop. Vissa av tygerna är lite galna, men jag älskar mönstret. Hon var en fantastisk sömmerska!!

Handledning för quiltning av garn inuti

Okej, nu kör vi. Först och främst behöver du en riktigt lång nål. Mina är docknålar och de är cirka 5 tum långa. Du kan vanligtvis hitta dem i tyg- eller hantverksbutiker.

1-Fäst tyget och vadden på quiltstället som du brukar. Men istället för att sticka upp nålen uppifrån och ner kommer du att komma in från sidan. Jag kommer in mitt mellan det översta lagret och vadden. SE TILL ATT DITT GARNET ÄR LÅNGT FÖR ATT NÅ FRÅN EN SIDAN AV TÄCKET TILL DEN ANDRA, MED EN EXTRA 18″ ELLER SÅ!!
handledning för slipsquilt2-Nu trycker du upp nålen genom tyget på den plats du vill att din söm ska vara. Detta gör hål #1.
handledning för slipsquilt3- Dra nu igenom garnet, se till att lämna en svans vid sidan.
handledning för slipsquiltDet ska se ut så här när du är klar:
handledning för slipsquilt4-Nu gör du din söm genom att sticka ner nålen igen cirka 1/4 tum från där du kom upp. Detta gör hål #2. Dra garnet hela vägen till botten.
handledning för slipsquilt5-För nu tillbaka nålen i hål #1.
handledning för slipsquilt6-Dra garnet hela vägen upp. Sätt in nålen i sidled i hål #2. Stöt inte igenom den på baksidan!! Du vill skjuta in den precis under det översta lagret av tyg och komma upp där du vill ha nästa stygn.
handledning för slipsquilt7- Dra igenom garnet och upprepa processen. Upp genom hål #1, ner genom hål #2:
handledning för slipsquilt8-Ta tillbaka genom hål #1, sedan i sidled över till nästa stygn.
handledning för slipsquiltUpprepa tills du når kanten på täcket. Klipp sedan till änden av garnet så att den möter tygkanten.

Fortsätt arbeta rad för rad tills du är klar med ditt täcke. En sak som är annorlunda med den här metoden är att du bara kan arbeta från båda ändarna. Du kan arbeta höger till vänster eller vänster till höger, men du kan inte arbeta upp och ner. Varje garnbit måste komma in från sidan, så du kan inte sy ihop sidan eller så fungerar det inte. Vettigt?

När du är klar, bind bara ditt täcke som du brukar göra, bara sy över ändarna på garnet för att omsluta dem. Det här är en närbild på hur ditt täcke kommer att se ut.
handledning för slipsquiltAllt garn sitter på insidan. Inga lösa garnbitar som kan lossna. Hurra!!

Similar Posts