pillow-slipcover-tutorial, sewing

Handledning för kuddöverdrag

Hoppas ni alla hade en rolig Halloween. Vi hade onormalt varmt väder, och det ger alltid bättre trick eller behandling. Klart att det regnar som en tok idag. Jag avundas inte folkskollärarna idag. Ett rum fullt av barn hajpade upp på socker och väder som inte tillåter att gå ut på rasten. Ett säkert recept för huvudvärk och nervösa nerver. Hoppsan!

Nu när Halloween är över är jag redo att gå vidare till andra icke-semesterrelaterade projekt. Jag vet att det bara finns ett smalt fönster innan allt handlar om jul. LOL!
Jag har en brun skinnsoffa i mitt vardagsrum. Jag gillar att piffa upp det med kuddar. Här är några av mina favoriter:
tutorial-gör ett kuddöverdrag

Problemet jag har stött på är att när jag byter ut kuddar behöver jag en plats att förvara de gamla. Och jag har slut på lagringsutrymme! Så jag bestämde mig för att det var dags att börja göra överdrag istället för hela kuddar. Nu kan jag bara byta ut överdragen. De tar så mycket mindre plats. Woohoo!

Om du har samma problem hemma hos dig har jag skrivit en handledning för kuddöverdrag. Jag inkluderade tygklippningsstorlekarna för de vanligaste kuddarna i slutet av inlägget. Jag använde en droppduk för att göra mitt slipskydd, eftersom jag gillar att lägga till andra utsmyckningar till dem. Men om du använder dekorativt tyg, skulle din kudde inte behöva lägga till något.
kuddfodral-handledning, sömnad

Hur man gör ett kuddöverdrag

För den här handledningen använde jag en 16-tums kvadratisk kuddform.
Jag gillar mina överdrag snygga och täta, så jag lägger bara till en 1/2″ sömsmån.
Klipp en bit tyg 16 1/2″ x 16 1/2″.
tutorial-gör ett kuddöverdrag

Klipp två tygstycken 16 1/2 tum x 11 tum.
tutorial-gör ett kuddöverdragDu måste fålla en långsida av varje bit. Vik kanten över cirka 1/2 tum och stryk den platt.tutorial-gör ett kuddöverdragVik sedan om den igen 1/2 tum och stryk den. handledning-Sy nu ner sidan nära den invändiga vikta kanten. Upprepa med det andra tygstycket. Någon kan ha haft bråttom och glömt att ta ett foto av detta steg. hoppsan!

Nu är det dags att sy ihop det hela. Placera den stora biten tyg på ditt bord. Ta en av de smala bitarna och rikta in den i linje med den vänstra sidan av det nedre tyget, räta mot varandra. Om ditt tyg inte har en höger-/felsida, se bara till att den släta sidan av den fållade kanten är vänd nedåt.
tutorial-kudde-överdrag

Ta den andra smala biten och rada upp den i jämnhöjd med rätsidan av det nedre tyget. Återigen, se till att den släta sidan av fållen är vänd nedåt. De två delarna kommer att överlappa varandra med cirka 3 tum.
Nåla nu ihop det hela. Jag gillar att sätta nålar direkt på fållen så att den inte vickar runt.
Sy runt hela kvadraten cirka 1/2 tum från kanten. Jag gjorde en raksöm, sedan en sicksacksöm för att se till att sömmarna var stadiga. (Varför fan tror min stavningskontroll att sicksack inte är ett ord? Sheesh!)
Trimma nu hörnen. Se till att du inte skär igenom sömmen!
Vänd den rätsidan ut och lägg den på din kuddform. Det kommer att se ut så här på baksidan. Ser du hur fållarna överlappar varandra och täcker hela kuddformen? Woohoo!
Vänd på den och du har en kudde redo att dekoreras. (Naturligtvis för vissa projekt är det lättare att pryda överdraget innan du lägger det på kudden.)
Här är en liten tjuvtitt på vad jag gjorde för att avsluta denna kuddform.
Det är för nästa kreativa karusell som kommer den 7 november. Kan inte vänta med att visa det för dig!!

Tygklippningsguide:

14″ kudde: Skär en bit 14 1/2″ x 14 1/2″; skär två bitar 14 1/2″ x 10″
16″ kudde: Klipp en bit 16 1/2″ x 16 1/2″; skär två bitar 16 1/2″ x 11″
18″ kudde: Skär en bit 18 1/2″ x 18 1/2″; skär två bitar 18 1/2″ x 12″
20″ kudde: Skär en bit 20 1/2″ x 20 1/2″; skär två bitar 20 1/2″ x 13″
22″ kudde: Skär en bit 22 1/2″ x 22 1/2″; skär två bitar 22 1/2″ x 14″

12×16″ kudde: Skär en bit 12 1/2″ x 16 1/2″; skär två bitar 12 1/2″ x 11″
14×28″ kudde: Skär en bit 14 1/2″ x 28 1/2″; skär två bitar 14 1/2″ x 17″

Om du har kuddar av en annan storlek, använd följande formel:
– Skär den större biten 1/2 tum större än din kuddform. ex. 16″ kuddform – skär bit 16 1/2″ x 16 1/2″.
-För att räkna ut bredden måste du skära de mindre bitarna, dela hela längden med två och lägg sedan till tre tum. (16 ÷ 2 +3=11)

Similar Posts