Handledning för picknickdukar

Handledning för picknickdukar

Mina pojkar älskar picknick. Vem gör inte det, eller hur? Maten verkar bara smaka bättre när du äter den ute i friska luften. Men vet du vad jag inte gillar med att äta ute? (Jag menar förutom de stinkande bålgetingarna!) Jag hatar när du lägger din duk på bordet och vinden blåser den överallt. Så jävla irriterande.

Idag ska jag visa dig hur man gör en duk med viktade hörn. Inga fler dukar som flaxar i vinden. Woohoo!

1-Först måste du förbereda ditt dukmaterial. (Jag gillar att tvätta och torka min först.) Jag valde en neutral färg så att jag kunde använda den för alla tillfällen, men det finns så många roliga tyger du kan välja! Mät upp ditt bord först och köp sedan den mängd tyg du behöver. Jag gjorde min med cirka 8 tum tyg hängande över kanten på varje sida.

Gå runt alla fyra kanterna på tyget, vik över cirka 1/4 tum och stryk ett veck.

2-Vik sedan över igen och stryk vecket riktigt bra.
Lägg din duk åt sidan medan du arbetar med de viktade hörnen.

3-Klipp 2 tygstycken som är 6″x 6″.

4-Skär dem på mitten diagonalt så att du har 4 trianglar.
5-Vik kanten på en triangel ner 1/4″ och stryk den väl.
6-Vik den nu över ytterligare 1/4 tum och stryk vecket.
7-Ser du hur hörnen är knasiga nu? inte bra. Klipp av de överlappande kanterna på de nedvikta hörnen, så att du får en jämn triangel.
8-Stygn nu den vikta kanten med en raksöm.
9-Upprepa steg 5 till 8 för de återstående tre triangelbitarna.

10-Nu är det dags att sätta hörnen på plats. Stoppa dem under dina vikta kanter med den släta sidan uppåt. Se till att de är ända ut till kanten så att när du syr fållkanterna så kommer du att fånga triangelbitarna under. Nåla på plats. Och ja, om du använder ett tjockt tyg som canvas, är det svårt att få in stiftet i det hörnet. Men gör det ändå. 😉

11-När alla fyra hörnbitarna har nålats på plats är det dags att sy. Jag gillar att göra mina stygn så nära den invändiga vikta kanten som jag kan. Och nej, mina sömmar är inte perfekta. Det är ok. Ingen kan se den här sidan när du är klar.
12-Nu har du fyra hörn som du kan tynga ner i händelse av vind. Vilket i Utah verkar vara varje picknick vi någonsin har. Jag använde brickor, men om du har picknick i boonies och inte har brickor, kommer stenar att fungera bara svälla.

handledning för picknickdukar

13-Där har du det. En picknickduk som håller sig på plats även om det blåser ute. Lägg märke till att jag sa luftigt. Om du får orkanvindar som vi gör ibland, garanterar jag inte att din duk (och all din mat för den delen) inte hamnar i Timbuktu.

Och eftersom jag vet att några av er kommer att märka – ja, det finns rynkor. Jag strök min duk. Men någon annan som var lite mindre försiktig Lägg undan det. Jag ville inte ta mig tid att stryka den igen bara för fotot. Jag älskar er, men inte så mycket. 😉

Similar Posts