decorative-pillow

Handledning för samlad (eller rynkad) dekorativ kudde

Jag nämnde förra veckan att jag gjorde ett par nya kuddar till vår herresäng. Jag fick min inspiration från quiltbutiken där jag köpte täcket. De hade några av de vackraste prydnadskuddarna! Dussintals och dussintals kuddar i alla former, storlekar och mönster. Jag blev helt kär i några underbara samlade kuddar. Försäljaren kallade dem “ruched kuddar”, och jag hade ingen aning om vad det betydde. Jag var tvungen att googla. 🙂 Tydligen är rynkade kuddar och rynkade kuddar samma sak. vem visste?

Och avvika. i alla fall. . .
samlad kudde

Jag fick reda på att bara för de samlade kuddöverdragen skulle det kosta mig över $100. aj. Jag bestämde mig för att göra min egen. Jag sökte efter en tutorial, men kunde inte hitta en som matchade exakt de samlade kuddarna jag älskade. Så med hjälp av min expert sömmerska mamma, kom vi på en egen handledning. Jag gjorde mina kuddöverdrag för att passa en 24″ kuddform.

Handledning för samlade dekorativa kuddar

Tillbehör:
1 2/3 yards tyg
Tråd
Måttband
Penna
Tyg sax
järn
24″ kuddform

Instruktioner:

Samlad kudde framtill:
Klipp en bit tyg 30 tum bred och cirka 44 tum lång. (Mitt tyg var 43 tum efter att ha tvättats och torkat.) Du måste rita linjerna där du ska vika och sedan sy. Mät från vänster sida av 30-tumskanten och gör märken vid 6 1/4″, 12″, 17 3/4″ och 23 1/2″. Gör samma sak på den andra 30-tumsänden, rita sedan linjer med en penna längs hela tygets längd och koppla ihop prickarna.
Tips: Använd ett måttband, eftersom en måttstock inte når 44″.
samlad-kudde-tutorial

Vik längs blyertslinjerna och stryk var och en.

När du är klar ska det se ut så här:
kudde-tutorial

Nu är det dags att sy ett rynkstygn i vart och ett av dessa veck. Använd den längsta sömmen på din symaskin, sy en löpsöm längs med varje veck, med en 1/2″ söm. Se till att du lämnar trådarna minst 3 tum långa på änden.
samlad kuddeEfter att du har sytt alla rynkor längs viklinjerna ska din kuddtopp vara 26 tum tvärs över och se ut så här:
ruched-kudde-tutorialSy en rynkningssöm på båda sidor av kudden, med din längsta söm och en 1/4″ söm.
Samlad dekorativ sängkudde 030Nästa upp är den roliga delen, att göra alla rufsiga samlas! För var och en av de 6 rynkningsstygnen drar du i en av trådarna och rynkar tyget jämnt längs linjen. Samla ihop det så mycket att det mäter nästan 26 tum i diameter. Lämna trådarna långa, klipp inte ännu!
samlad kuddeDin topp är nu klar! Lägg den åt sidan medan du arbetar på baksidan av kudden.

kudde rygg:
Klipp två tygstycken 26 tum x 16 tum. På långsidan, vik över 1/4 tum och stryk, vik sedan över ytterligare 1/4 tum och stryk igen. Sy längs innerkanten. Upprepa för det andra tygstycket.
sy-en-kudde

Ta nu de två delarna och överlappa med de fållade kanterna i mitten. Ordna dem så att de tillsammans mäter 26 tum från topp till botten. Se till att mäta båda sidor!
samlad kuddeNär du har riktat sidorna, sy en löpsöm precis längs den sektion där tyget överlappar.
rynkad kuddeOK, nu är det dags att sy baksidan fram. Placera dina fållade bitar på botten och placera sedan din rynkade kudde framtill ovanpå, rätsidan nedåt. Nåla fast en av de raka kanterna först. Jag var tvungen att dra mitt rynkade tyg ganska hårt för att få det att hamna i linje med kuddens baksida.
dekorativ-kuddeAnvänd sedan dina långa rynktrådar för att justera tätheten på dina rynkor så att den motsatta raka kanten av kuddens överdel är i linje med kuddens baksida. När du har nålat fast den sidan kan du nåla fast de två rynkade kanterna. Jag har numrerat bilden nedan i den ordning jag fäste mitt.
dekorativ-kuddeSy nu en löpsöm hela vägen runt din kudde med en 1/2″ sömsmån.
samlad-bädd-kudde

Woohoo, du gjorde det! Nu behöver du bara klippa trådarna och vända ditt kuddöverdrag rätsidan ut!
kudde-tutorialStoppa nu in en 24-tums kuddform.
dekorativ-kuddeDu kan kalla det samlat eller så kan du kalla det ruched, men är det inte vackert? Jag kan inte vänta med att göra resten av prydnadskuddarna! Det svåra är att bestämma vilka jag vill ha. Har du sett alla snygga sängkuddar på Pinterest? Och svimma.

Länkar till: If It’s Not Baroque, The Shabby Nest, 504 Main, My Repurposed Life, Design, Dining, and Diapers, Mom on Timeout, The Shabby Creek Cottage, Pink Recipe Box,

Similar Posts