Handledning för trasquilt babyhaklapp

Handledning för trasquilt babyhaklapp

Jag delade den här babybib-handledningen på UCreate förra månaden, men jag insåg att jag aldrig lagt upp den här. Jag tror att det är på tiden, eller hur? Jag kom på idén när jag gjorde mitt slitna babytäcke. Jag hade lite tyg över och tänkte att om ett nött kanttäcke var sött skulle nog en nött kanthaklapp också vara söt. Jag är helnöjd med hur de blev! Vill du lära dig att göra några?

tutorial för babyhaklappHandledning för babyhaklapp

Här är vad du behöver:
– Tyg, tillräckligt för baksidan, framsidan och blomman. Jag använde ca 1/4 yard.
-Hklappmönster eller gammal haklapp att spåra. Jag spårade en haklapp jag redan hade, men du kan hitta ett liknande mönster här.
-symaskin

och tråd
-En vass sax

-En knäppning och en hammare för att fästa den. (Eller så kan du sy på sort.)
-En limstift

Okej, nu kör vi!!

Först måste du göra ett mönster genom att spåra en haklapp eller ladda ner en.

Ta dina två tygbitar och lägg dem på avigsidorna mot varandra. Jag använde två koordinerande tryck, men du kunde använda samma tyg på fram- och baksidan.
handledning för babyhaklappLägg mönstret ovanpå tyget och skär igenom båda lagren.
hur man gör en babyhaklapphandledning för babybibSy ihop båda delarna i maskin, ungefär 1/2 tum från kanten. Du kommer inte att vända den ut och in, så gå hela vägen runt.
instruktioner för att göra en söt haklappNu är det dags att lägga till en utsmyckning. Jag gjorde en blomma, men du kan använda vilken design som helst.

Klipp ut dina sex kronblad.
handledning för babybibOrdna dem på haklappen som du vill ha dem. Jag gillar att fästa min med limstift. Det hjälper dem att hålla sig på plats vita jag syr.
handledning för babybibSy nu runt alla kronbladen.
handledning för babybibKlipp ut en cirkel, limma den i mitten och sy runt den precis som du gjorde kronbladen. är inte det sött?
Vi är nästan klara. Ta nu din sax och klipp skåror med ungefär 1/2 tum isär runt kanten på haklappen. Se till att du inte skär igenom tråden!
När du har klippt klart är det dags att fästa snapsen. Jag använde bara ett paket jag köpte på Walmart och följde instruktionerna på förpackningen. Min innebar användning av en hammare, men det finns flera olika varianter. Du kan också använda kardborre i stället om du vill.
Alla hårda delar är klara. Woohoo! Det sista steget är att tvätta och torka din haklapp. Den blir mjukare, fluffigare och sliten för varje tvätt. Här är min efter en cykel genom tvättmaskin och torktumlare:
Om du inte har en egen bebis skulle dessa bli fantastiska babypresenter. Jag vet att jag använde massor av haklappar när mina pojkar var små. Jag önskar att jag hade tänkt på det här då! 😉

Jag hoppas att du har kul att göra några bedårande “trasquilt” haklappar. Ställ gärna några frågor till mig. 🙂

Similar Posts