Hur man ändrar ett stickmönster för tröja för att göra en tunika – Stickning

Hur man ändrar ett stickmönster för tröja för att göra en tunika – Stickning

Som de flesta år försöker jag i år använda mer av mina garnförråd, inklusive udda bollar och slumpmässiga bitar som blivit över från andra projekt. Jag har också som mål att sticka eller virka minst en tröja varje månad för att hjälpa till med målet.

Jag bestämde mig för att min januaritröja skulle vara en blandning av blått och grönt garn, i enkel slätstickning. Jag hade försökt att använda några av dessa garner tillsammans i ett projekt för ett par år sedan och jag gillade inte hur det blev, så jag hade redan samlat ihop en massa garn för att använda.

Innan det första försöket med den blå och gröna tröjan hade jag gjort en top-down raglan med rött, orange och gult garn, så jag tänkte försöka replikera något sådant. Men jag ville inte heller “designa” en tröja för detta ändamål, så jag började fundera på enkla slätstickningsmönster som jag kunde använda.

Jag blev påmind om muskottröjan av Jenifer Stark (som är ett gratismönster på Ravelry), som jag stickade för flera år sedan som en av mina första tröjor någonsin. Det har fungerat i skrymmande garn, men jag tänkte att om jag kombinerade en kamvikt med något lättare kunde jag komma ganska nära att mäta.

Eftersom det är ett mönster uppifrån och ned har jag precis börjat sticka, förutsatt att jag kunde justera mitt stygnantal i farten om jag behövde om min tjocklek var utanför. För en gångs skull visade det sig vara perfekt.

Men när jag fortsatte att sticka, och insåg att jag hade mycket mer garn än jag skulle behöva för en enda tröja, bestämde jag mig för att jag ville sticka en tunika (eller till och med tröja) istället. Så jag började öka något godtyckligt (och det på ofta) för att säkerställa att det skulle passa över mina höfter.

Det blev jättebra och jag bestämde mig för att skriva ut hur man gör om man inte vill öka slumpmässigt och hoppas på det bästa. Du kan läsa allt om hur du ändrar ett stickmönster i en tröja till en tunika på Our Daily Craft.

Har du någonsin gjort det här? Jag vill gärna höra hur det blev!

Similar Posts