Hur man använder en vedeldad markör

Hur man använder en vedeldad markör

Är en vedeldad penna värd det? Jag försöker! Kom och se hur man använder en vedeldad markör och lär av mina misstag!


Jag köpte den här vedeldade markören för så länge sedan! Jag visste att jag ville prova det, men hade inget perfekt projekt! Min syster kom faktiskt på idén till en söt “hon är här”-skylt sedan hon fick barn! Jag älskade att ha en ursäkt för att testa det! Så det gjorde jag! Det är ett helt roligt projekt som har en fantastisk avslöjande! Det är också ett bra pris om du inte vill köpa ett helt vedeldningsset!

Tillbehör för att göra projekt med denna SVG-klippfil


Klipp ut mallen.

Det fina med denna penna är att du kan frihanda den och rita något ELLER så kan du klippa ut lite vinyl och skapa en stencil!


Du behöver en elektronisk skärare för att skära ut dessa är några av mina favoritmaskiner!

Jag använde vinyl från Expressions Vinyl. Det är den bästa kvaliteten och de har SÅ MÅNGA alternativ! Jag valde precis en vinylfärg som jag inte använder så ofta! Du behöver också överföringstejp för att flytta den från underlaget till träet!

Använda den vedeldade markören

Du måste trycka in spetsen för att få vätskan att rinna. Pennan säger mejselspets men det är ganska svårt att få en fin tunn linje så tänk på det när du planerar ditt projekt. Jag gnuggade det bara över TWICE-designen.


Träet blir lite mörkare så man kan se var man har färgat in. Jag ville inte ha något slumpmässigt avsnitt som jag glömde så jag gick bara igenom det två gånger för att få en bra överföring!

När du drar av vinylen kan du se designen (jag vet att det är svårt att se på bilder) men det märks!


Applicera värmen

Så här var jag tvungen att experimentera.

Metod 1: Värmepistol

Jag använde ursprungligen värmepistolen jag använder för prägling. Det blir riktigt varmt. och det tog ganska lång tid att få brännskadan att dyka upp. Instruktionerna på baksidan av pennan säger att du ska fortsätta röra på din värmekälla. När allt var sagt och gjort- Min design dök definitivt upp, men hade några brännmärken av värmen!


Jag vet att det här är ganska tunt trä så det kan delvis skyllas på det, MEN jag ville inte använda en dyr fin träbit för att få den att misslyckas!

Metod 2: Lämna vinyl på

Mitt andra försök var att använda värmekällan med vinylen på. Jag trodde att vinylen skulle skydda träet. Det smälte ganska snabbt. Jag visste att det skulle bubbla och skrynklas men det tog bara några sekunder innan det förstördes.


Och det lämnade en klibbig rest på den. Det lossnade med en bra gnidning. Och det såg fortfarande lite brunt ut under vinylen. Jag rekommenderar definitivt inte det på det här sättet.

Metod 3: UGN

Mitt tredje försök var ugnen. Jag tänkte att jag kanske bara kommer för nära veden med mitt värmeverktyg så jag förvärmde ugnen till 300 grader. Jag har några gamla bakformar som jag använder speciellt för att pyssla och jag bara stoppade den på bakformen och lät den stå i några minuter. Och det fungerade helt!


Här är en sida vid sida av värmeverktyget kontra ugnen. Ugnen skapar fortfarande lite missfärgning – men inte alls lika illa som den jag använde värmepistolen med!


Hämta den nya bebisen SVG Cut File


Om du gillade den här söta nya bebisen, hon är här, och hello världen SVG, du kan ta tag i den genom att registrera dig nedan för att komma åt den här klippfilen, såväl som alla mina gratis klippfiler som erbjuds på min hemsida! Det är långt över 125 SVG-klippfiler! Om du redan är medlem, logga in här

Om du inte ser formuläret ovan kan du anmäla dig här!

Om du funderar på att sälja produkter gjorda med denna klippfil, köp en kommersiell licens HÄR! (Detta låter dig använda ALLA av de gratis klippfiler jag erbjuder på min blogg! Varje klippfil är handskriven av mig på min iPad pro med en iPad-penna. Jag har en HELA video om hur jag skapar mina klippfiler HÄR!


Similar Posts