Don

Hur man förvandlar rostiga utemöbler i metall

Denna Rusty Metal Patio Chair Makeover var en del av verandan som piffades upp som jag visade er förra veckan. Jag ville dela med mig av några tips för hur man målar rostiga utemöbler i metall. Det är enkelt om du har rätt verktyg!
Hur man förvandlar rostiga metallmöbler på bara några minuter!

För flera år sedan köpte vi några utemöbler i metall på en gårdsrea. Jag hade stora planer på att sy nya kuddar och ge den ett nytt lager färg. Men livet blev hektiskt och det satt under vårt däck. i två år. Snälla säg att jag inte är den enda med ett rum fullt av projekt som bara väntar på att bli klara.
Hur man förvandlar en rostig metallstol.Stolen var i ganska bra skick när vi köpte den, bara några rostfläckar. Men efter två års försummelse tog de där rostfläckarna över allt. När jag drog ut den var min vita stol inte längre vit. . .
Kasta inte ut dina rostiga utemöbler!  Jag ska visa dig hur du gör det vackert igen!Ett ganska sorgligt tillstånd. Men då använde jag en trollstav. En trollstav i form av en burk sprayfärg. Rustoleum Rusty Metal Primer. Har du någonsin hört talas om det? Det är binas knän. på riktigt. Det täcker över rost och hindrar det från att spridas. Då kan du använda vilken färg på sprayfärg du vill. Jag sa att det var magiskt!
Rostig metallprimerHär är en närbild på min stol efter att jag sprayat den med primern. Den kommer också i en rostfärg, men jag gillar den gråa eftersom det är lättare att se var du har sprayat.

Sprayfärg för rostig metall

Underbart, eller hur?
Jag täckte hela stolen. Du vill vara säker på att du kommer in i alla skrymslen och vrår. Vilket är ett mycket lättare jobb med sprayfärg än det är med penslar! Jag sprayade framsidan av min, lät den sedan torka i några minuter och vände den så att jag kunde få tillbaka sidorna och benen.

Här är allt klart och redo att köras. Inga tecken på rost någonstans.
Patio Chair Makeover med Rusty Metal Primer från Rustoleum

Efter att primern torkat sprayade jag hela stolen med Rustoleum Aqua sprayfärg i satinfinish. Är hon inte vacker nu?
Metal Patio Stol Makeover med Rustoleum Spray PaintDärefter sydde jag ett nytt överdrag till dynan. Jag använde helt enkelt en sömklippare för att ta bort tyget från skumkudden, sedan spårade jag det på mitt nya tyg.
Ny uteplats stol kuddeJag sydde bara ihop de två delarna på rätsidan och lämnade baksidan öppen. Sedan vände jag den med rätsidan ut, stoppade in skumkudden och sydde baksidan för hand.
Patio Stol KuddfodralFör att göra kudden mer väderbeständig sprejade jag båda sidorna rikligt med Thompsons Water Seal for Fabric. Det får vilket vatten som helst att bara pärla upp och rulla av direkt. så cool!
Makeover för utemöblerSedan har jag precis lagt till min nyklädda kudde, och hon är redo att gå. Ingen antydan om hennes tidigare rostiga gamla jag i sikte. 🙂
Kasta inte ut dina rostiga utemöbler!  Jag ska visa dig hur du gör det vackert igen.

Om du har rostiga utemöbler i metall, släng inte det – ge det bara ett nytt utseende med lite primer och sprayfärg!!

Här är tillbehören jag använde. Jag brukar få sprayfärgen på Home Depot eller Walmart, men den rostiga metallgrundfärgen är verkligen svår att hitta i grått, åtminstone i mitt område.

FLERA DIY-PROJEKT:

Similar Posts