Learn how to make an adorable onesie dress with this step by step tutorial.

Hur man gör en Onesie-klänning

Det är bra att jag hade några projekt arkiverade. För att jag är hundtrött. Och inte bara för att jag är uppe på natten med världens sötaste nyfödda. Jag tar också mediciner för att kunna amma. De orsakar dåsighet. Massor av det. Och jag har fått en otäck hosta som håller mig vaken på nätterna. Vill inte ta någon medicin för det, eftersom det kan hindra att helmjölken kommer in. Så jag är ganska mycket en vandrande zombie. Det är bra att jag har många medhjälpare!!

Denna handledning är del två av att göra en utsmyckad onesie. Jag bloggade redan stegen för hur man lägger till volangen till onesie för några veckor sedan. Nu visar jag dig hur man gör en onesie till en klänning.
Lär dig hur man gör en bedårande onesie-klänning med denna steg för steg handledning.
Hur man gör en Onesie-klänning
Mät över midjan på din onesie. Min var 7 tum.
tutorial onesie klänningDärefter måste du klippa tygremsan för din kjol. Du vill ha den fyra gånger midjans bredd, och hur lång du vill ha den plus 2 tum. Jag klippte min 28 tum bred (4 x 7″) och 9 1/2″ lång (Jag ville ha den 7 1/2 tum lång, så jag lade till 2 tum.
tutorial onesie klänningNu måste du göra den övre och nedre fållen. Vik ned tygets långa sida 1/2 tum och stryk det väl. Nej du behöver inga nya glasögon. Det är möjligt att det kan ha varit lite fotograffel i den här bilden.
tutorial onesie klänningVik nu ner den 1/2 tum igen och stryk vecket riktigt bra.
tutorial onesie klänningMatcha nu sidsömmarna mot rätsidan och nåla fast dem.
tutorial onesie klänningAnvänd en 1/2″ sömsmån, sy upp sidan; tryck sedan upp sömmen.
Nu måste du samla ihop toppen av kjolen så att den matchar midjan på onsien. Du kan använda din favoritmetod för insamling. Jag använde helt enkelt min bredaste stygnlängd och drog sedan i en av trådarna. Jag började vid baksömmen. Jag använde en bit tejp för att hålla min tråd på plats så att den inte skulle glida när jag tog bilder. Du kan självklart hoppa över det steget. Jag säger bara till så att jag inte får en massa e-postmeddelanden som frågar mig vad bandet är till för. 😉
Det kommer att se ut ungefär så här på utsidan:
Se till att rynkorna är jämnt fördelade och nåla fast din kjole i midjan på tröjan. Glöm inte att sätta sömmen i ryggen!
Sy nu hela vägen runt, precis ovanpå din rynksöm. Vara väldigt försiktig för att inte fånga botten av tröjan under nålen. Jag gjorde det själv och var tvungen att lappa ett litet hål. inte kul.
Nu återstår bara att fålla ned nederdelen av kjolen. Använd samma metod som du gjorde för toppen av kjolen. Vik över 1/2 tum, stryk, upprepa.
Sy sedan fållen. Du vill att dina stygn ska vara nära innervecket. När du är klar, vänd kjolen rätsidan ut och klipp alla dina trådar.
Lär dig hur man gör en bedårande onesie-klänning med denna steg för steg handledning.
Sätt den sedan på den sötaste tjejen du kan hitta. 🙂

Similar Posts