Hur man gör ett babytäcke - handledning

Hur man gör ett babytäcke – handledning

Om du aldrig har gjort ett täcke tidigare, a matta täcke är ett bra ställe att börja. Även om du är ny på att sy, lovar jag att du kan göra en underbar filt med den här babytrasquilttutorialen!

bästa ragg quilt tutorial fotocollage

Jag kommer att gå igenom processen steg för steg för hur man gör ett tras täcke. Om du fortfarande har frågor efter att du har läst igenom handledningen är du välkommen att kontakta mig.

Såvida du inte ställer frågor om matematik, som hur mycket tyg du behöver för att göra “x” storlek på täcket. Jag stinker på matte. Jag har ingen aning om hur jag ska räkna ut hur mycket tyg du behöver för en queen size. . .eller exakt hur mycket av varje tyg du ska köpa. . . eller något som involverar siffror. Tro mig, du vill inte ha min hjälp på matteavdelningen. Jag brukar vara beroende av damerna i tygaffären för alla dessa frågor. 🙂

baby täcke över en stol

Jag vet att det verkar lite galet, men jag tycker att det är väldigt terapeutiskt att arbeta med babyprojekt. Mitt senaste var att göra ett tras täcke. Blev precis klar i helgen. Jag har alltid älskat dem och undrat hur de gjordes. Min vän Tracie (som förhoppningsvis hämtar sin dotter från Korea den här veckan), visade mig hur.

Det är egentligen ganska enkelt, men kräver några steg. Jag tog fram några trassäcksanvisningar åt dig ifall du är sugen på att göra en illaluktande söt babyfilt. 🙂

ragg-quilt-instruktioner

Tygtips:
– Flanell är det bästa tyget för trasquilt, eftersom det fransar bäst.
-Bomull fungerar också riktigt bra, det blir bara inte sömmar som är lika mjuka och fluffiga. -Minky fransar inte, så det är inte det bästa valet för ett trasskydd. Du kan använda den på ena sidan, men om du använder den på båda sömmarna kommer inte dina sömmar att slita, de kommer bara att se slarviga ut. Om du bestämmer dig för att använda den på ena sidan, skulle jag rekommendera att använda flanell för den andra sidan.

-Om du använder bomull eller flanell rekommenderar jag att tvätta tyget först. Använder du minky behöver du inte eftersom den inte krymper.
Hoppas det hjälper till att reda ut förvirring. 🙂

OK, är du redo att göra ett SUPER SÖT trasquilt?

Similar Posts