header image of DIY chevron bedding with step by step pictures of assembly

Hur man gör ett king size Chevron påslakan från lakan

Gör ett DIY chevron påslakan av lakan! Uppdatera sovrummet eller barnrummet med dessa sängkläder i chevronmönster.

header bild av DIY chevron sängkläder med steg för steg bilder av montering

Skiker ditt sovrum efter ett nytt utseende? Min var verkligen! Vi hade använt samma sängkläder ganska länge. Det skulle vara bra om det var något vi älskade, men det var det inte. Vårt master bedroom var definitivt redo för en liten uppdatering!

Chevron är helt och hållet min stil och när jag bestämde mig för att göra min egen visste jag att den skulle vara i det här mönstret.

Jag hade sparat detta Handledning för Halloween Chevron Quilt till en av mina Pinterest-brädor och det var en jag ständigt gick tillbaka till när jag letade efter mönster till mitt täcke. Det bästa är att du inte behöver oroa dig för att sy ihop trianglar för att få chevronmönstret, utan istället görs det genom att sy ihop remsor – så briljant och väldigt enkelt! Så här skulle jag göra mitt täcke!

Tillbehör som används: Vissa länkar kan vara för lika artiklar när exakta artiklar inte kunde hittas online.

Använd platta lakan som tyg!

För tyget, använd platta lakan! Platta lakan kan vara mycket billigare än att köpa tyg på gården och kan vara mycket mjukare än vanlig bomull. Jag köpte ursprungligen 2 plana ark med dubbla storlekar, men det räckte inte riktigt så jag var tvungen att köpa fler, det är därför jag föreslår att du köper hela plattlakan. King flat lakan är för baksidan av täcket.

Se till att använda lakan som är av samma märke och trådantal så att täcket har samma känsla och struktur genomgående.

ett grönt platt lakan och ett brunt platt lakan nya i förpackningen att använda till quilttyget

Oavsett om du använder lakan eller tyg, se till att du förtvättar ditt material. På så sätt blir du inte överraskad av krympning senare på vägen. Om du använder lakan, klipp av sömmarna runt alla kanter och sedan sitter du kvar med tyget som du ska quilta.

Hur man gör den Quilted Chevron Top

För den quiltade toppen, följ Lilla Tygaffärens steg-för-steg handledning. Det är väldigt lätt att följa och har en bättre handledning än jag kunde ge.

collage av steg för steg-foton för att klippa och sy chevronbitarna till en täcke

Rutorna för mitt King Size Quilted Chevron påslakan var 10 tum, så jag gjorde en liten graf för att hjälpa mig att hålla reda på var jag var och hur många rader jag skulle behöva.

en handritad graf som hjälper dig att hålla reda på chevronrutor när de sys ihop

Att quilta toppen är egentligen det som tar mest tid. Men det är helt värt det. Jag älskar hur det blev!

färdig quilttopp av grönt och brunt chevrontäcke

Hur man monterar påslakanet

För att göra den quiltade toppen till ett täcke använde jag denna Duvet Tutorial. Två På Två Av har en tutorial för påslakaninstruktioner från lakan, vilket är precis vad jag gör!

Det här är en annan bra handledning med bilder av exakt vad du ska göra.

Täcket jag använder för inuti täcket mäter 86 x 102 tum så jag använde det som min guide. Jag var tvungen att trimma en hel del för att få allt att passa och matcha.

För att säkra ändarna på täcket använd knapphålssömmen på din symaskin.

påslakanstängning med bruna knappar

Färdiga sparre Mönster Sängkläder

När mitt king-size quiltade påslakan i chevron var färdigt tryckte jag in mitt täcke och det var klart!

de färdiga chevronmönstrade sängkläderna från lakan i sovrummet

Jag fullkomligt älskar mitt nya täcke och jag kan inte sluta titta på det och tänka “jag gjorde det?!”. Det var ett stort projekt att ta mig an som mitt första quiltprojekt, men det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara.

Vilka färger väljer du för ditt Quilted Chevron påslakan?

Vår sömnadslista

Följ The Crafty Blog Stalker

Similar Posts