Hur man rengör koppar - en vacker röra

Hur man rengör koppar – en vacker röra

Kopparkrukor, muggar och heminredningsartiklar är både vackra och funktionella. Att utsätta din koppar för daglig användning som vatten, matoljor och till och med luft kan göra att den mattas eller patinas.

Patina är när en grön eller brun film visas på ytan av metaller som koppar, mässing eller silver. När koppar patinas kan den naturligt bli mörkare eller fläckig och i vissa fall kan den utveckla en vacker turkos patina.

Många människor omfamnar kopparns naturliga patina, men vad händer om du vill återställa den till sin ursprungliga glänsande finish? Det finns många sätt att rengöra koppar, vilket återför den till sin forna glans.

I det här inlägget kommer jag att visa exempel på många av de mest populära rengöringslösningarna för koppar, inklusive vinäger, citronsaft, bakpulver, ketchup och rengöringsmedel som Bar Keepers Friend.

Du kommer att kunna se resultatet och välja vilken som är bäst för dig och förhoppningsvis hitta en lösning att använda med ingredienser du redan har hemma.

Innan jag började mina tester antog jag att det kemikaliebaserade rengöringsmedlet skulle fungera bäst – men jag blev chockad över resultaten och kommer aldrig att gå tillbaka!

relaterade inlägg: Hur man rengör mässing, hur man rengör en gjutjärnspanna, hur man rengör sminkborstar, rengör hela huset på 15 minuter.

Rengöring av kopparkrukor med vinäger

Blanda i en kopp 2 msk salt, 2 msk mjöl och tillräckligt med vit vinäger för att skapa en pasta.

Använd en sked eller fingret för att sprida pastan över kopparytan du vill rengöra. Använd en våt trasa för att gnugga bort den och skölj med vatten när du är klar.

Som du kan se nedan är resultaten av denna metod fantastiska. Så fort jag applicerade pastan började färgen ändras direkt. För mörka fläckar, gör en andra applicering och låt den sitta några minuter innan du torkar av.

Min recension av denna metod är en 10/10 eftersom det här är ingredienser jag alltid har till hands, resultaten var fantastiska och jag kunde undvika några starka kemikalier. Om du har dessa ingredienser är detta den första metoden jag skulle rekommendera att prova!

Rengöring av koppar med citronsaft och bakpulver

Nästa metod jag ville prova är citronsaft med bakpulver. Jag var väldigt optimistisk inför denna metod eftersom ingredienserna har fungerat utmärkt för mig i andra städsammanhang.

Resultaten var dock ganska nedslående. Du kan se på den andra bilden att bakpulver gör en stor bubbelröra (se till att göra detta i ett handfat). Jag blandade lika delar färsk citronsaft och bakpulver.

När bubblorna väl hade lagt sig var blandningen väldigt vattnig, så jag försökte hälla den direkt på ytan och gnida på den med en pappershandduk.

Jag skulle ge den här metoden 4/10. Du kan se att det gjorde en viss färgförändring på ytan av kopparn, men det rengjorde inte djupt på det sätt som ättikaversionerna gjorde.

Jag skulle bara rekommendera den här metoden om du inte har någon av de andra ingredienserna till hands.

Rengöring av koppar med ketchup

Jag försökte rengöra koppar med ketchup. Jag hade sett detta gjort förut, så jag antog att det skulle fungera. Men jag var nyfiken på hur det skulle jämföras med vinägermetoden.

Jag sprutade lite ketchup direkt på kopparn och spred den på ytan med fingret. Jag lät den sitta på kopparn i en hel minut innan jag skrubbade den med en trasa och sköljde den.

Denna metod fungerade utmärkt! Om du vill ha en lite mer subtil rengöring som lämnar mer patina textur skulle jag rekommendera det. Den är inte lika kraftfull som vinägermetoden, men den fungerar riktigt bra.

Jag älskar också att ketchup är en enkel ingrediens att hitta och många av oss har den redan till hands! 8/10

Rengöring koppar med Bar Keepers Friend

Jag har använt Bar Keepers Friend många gånger tidigare för att rengöra mina kopparkrukor. De gör en flytande och en pulverversion, som är användbar för olika saker. Jag gillar att det är effektivt och snabbt.

Jag älskar inte att det har skadliga ingredienser och att det inte är säkert att ha i ett barnvänligt hus. Det är viktigt att använda handskar när du städar med Bar Keepers Friend.

Innan jag provade dessa andra metoder förväntade jag mig fullt ut att Bar Keepers Friend skulle vara den klara vinnaren. Efter att ha gjort det här testet kan jag ärligt säga att vinägerblandningen fungerar lika bra för rengöring av koppar.

Så även om Bar Keepers Friend är fullt effektiv, måste du vara säker på att bära handskar och förvara den säkert borta från små barn. Den rengör lika bra, men är giftigare, så jag ger den en 7/10.

En sista bra sak med Bar Keepers vän är att den rengör många olika typer av ytor. Jag använder den faktiskt för att ta bort små fläckar från mina kvartsbänkskivor.

Jag hoppas att det här inlägget har gett dig mer än ett bra alternativ för att rengöra din koppar hemma. Låt oss veta i kommentarerna om du har en metod som har fungerat bra för dig!

Fler inlägg du kan uppskatta: Hemgjord duschrengöringsspray, organisera ditt hem rum för rum, 20+ sätt att hålla ordning på ditt hem.

Similar Posts