Hur vi byggde ett dolt rum

Hur vi byggde ett dolt rum

Att bygga ett dolt bibliotek åt mina barn var en drömprojekt och en av mina favoritrenoveringar genom tiderna.

Vi arbetade med professionella entreprenörer (detta är inte en DIY). Jag trodde dock att det fortfarande skulle vara till hjälp att på djupet förklara processen med att designa och bygga detta rum.

Som med alla projekt som är ovanliga, fanns det en god mängd planering och problemlösning som gick till att skapa detta magiska utrymme.

relaterad: Du kan hitta alla mina rumsvisningar här.

När vi köpte vårt hem hade det en tvåvånings entré som ibland kallas en “advokatfoajé.” Det är ett kännetecken för en McMansion från 1990-talet.

Du kan se på bild ett ovan hur entrén såg ut när du stod i ytterdörren. På bild två kan du se hur den såg ut mot ytterdörren (titta upp).

Entrén var den enda delen av vårt hem med ett tak i två våningar (förutom trappan, antar jag) och på det tredje fotot kan du se hur det såg ut från andra våningen.

Om du tittar på de här bilderna och tänker, “Varför skulle du någonsin ändra detta”, så förstår jag helt. Första gången vi tittade på hemmet minns jag att jag gillade dessa detaljer – det var inget jag förväntade mig att förändras först.

Efter att ha bott i hemmet i ungefär sex månader och jag planerade renoveringarna av bostadsutrymmena, började jag överväga att stänga av den tvåvåningsiga entrén. Den främsta anledningen var att entrén hade en konstig atmosfär som inte tilltalade mig och den var svår att inreda.

Taket på nedervåningen är riktigt högt, så jag var inte orolig över att entrén kändes låg (det känns fortfarande bra). Vårt hem får också mycket naturligt ljus från våra många skjutdörrar i vardagsrummen, så jag var villig att ta avstånd med lite naturligt ljus.

Så här såg det ut på byggdagen. Jag minns att jag var så nervös och hade den där “ingen återvändo”-känsla. Det var så overkligt att gå på det nya golvet för första gången.

Efter att golvet lagts har vi gipsat taket och lagt till el. Sedan lade vi till trägolv i det nya rummet på övervåningen. Det nya rummet på övervåningen ansluter inte till några andra rum – det ansluter till en foajé högst upp i vår trappa.

Jag hade väldigt roligt med att planera vad vi skulle kunna använda det dolda rummet till. Det är storleken på en klädkammare, så jag var tvungen att hitta en användning för den som fungerade för den storleken.

Vi kunde ha lämnat den öppen med en välvd öppning eller något, men jag bestämde mig för att dölja dörren med en skåp (som Narnia) var en gång i livet som jag inte kunde missa. Jag älskade tanken på att ha ett unikt rum som är en fullständig överraskning.

Därefter gick jag och handlade en armoire. Jag köpte vintage armoires i flera månader. Jag ville ha den största storleken som kunde passa bra i vårt utrymme, så jag köpte baserat på de måtten.

De flesta vintageskåp har många lådor och sånt inuti, så jag letade efter en som var en enkel tråkig garderob inuti. Jag hittade dem på Etsy.

Efter att klädkammaren anlände till vårt hem började vi processen att bygga in den i utrymmet. Vi bestämde oss för att bygga in den i väggen så att den inte fick så mycket djup och inte skulle blockera dörren till landningsrummet.

Vi var också tvungna att ta bort benen (detta var hjärtskärande) på grund av begränsningarna för att få det att passa in i denna vrå med en taklinje som inte var flexibel.

Till slut är jag nöjd med hur det ser ut! Du kan se hela den dolda biblioteksrundturen här. För att få det att se mer integrerat ut lade vi till en livlig blommig tapet. Till sist skar vi en fungerande dörr på baksidan av skåpet och lade till ett handtag på insidan.

Nu när folk går in i det här rummet för första gången kan jag säga att de inte har INGEN aning om att skåpet är en dörröppning och att det är mina barns favoritfesttrick att visa folk för första gången.

Källor: Liknande tapeter / Augustine Evans konsttryck / William Cleary konsttryck (båda konsttrycken är av Janet Hill) / Arched Mirror / Rottinglampa

Budgetkällor: Tapet / välvd spegel / Rottinglampa

Snälla gå in!

Så här ser insidan ut. Vi lade in inbyggda hyllor på båda sidor och målade sedan hela rummet i färgen “Silent Film” av Behr.

Min äldre dotter håller på att lära sig läsa, och det har varit det lyckligaste året att skapa minnen i detta utrymme och samla böcker som de kan njuta av nu och under kommande år.

Källor: Star Chart Art / Harry Potter Custom Art / Handfull Stars Print, Moon and Stars Print, Shadow Puppets Print / Stol

Mattan och ljuskronan är båda vintage från Etsy.

Om du har ytterligare kommentarer svarar jag gärna på dem.

Similar Posts