Ruffled Tree Skirt Tutorial title photo

Lätt att sy Rufsig julgranskjol

Handledning för volangerad trädkjol – du kan göra din egen trädkjol i bondgårdsstil med dessa steg-för-steg-anvisningar! Eller använd olika tyger för att matcha din inredning.

Ruffled Tree Skirt Titelfoto för handledning


Jag hade velat ha en ny volangkjol i ett par år. Jag hittade flera på Pinterest, men varenda en var utan sömnad, gjord med varmt lim. Jag ville sy fast volangerna så att om jag någonsin behövde tvätta trädkjolen så skulle jag kunna göra det.

Och jag kommer att behöva. Eftersom jag inte lurar dig, gömde min yngsta sig under trädet förra året för att äta stulen choklad. Behöver definitivt en tvättbar trädkjol! 😉

Så jag kom på en egen metod för att göra en lättsydd volangkjol. Och ärligt talat gick det så snabbt att jag inte tror att det tar mycket mer tid än de nysydda versionerna. Och det finns ingen risk att bränna fingrarna med varmt lim!! 🙂

Hur man gör en lättsydd volangkjol

Tillbehör:

Canvas droppduk
2 yards bomullstyg (jag använde 1 yd vitt, 1 yd rött)
Snöre och penna eller penna
Tyg sax

och Pins

Tråd och symaskin

Strykjärn och strykbräda

Instruktioner:

1- Skär din duk till en kvadrat på 45 tum x 45 tum och vik den till fjärdedelar.

2-För att skära den yttre cirkeln, ta en lång bit snöre och knyt den till en penna eller penna. Håll ena änden av snöret i det vikta hörnet och förläng snöret med pennan vid tyget. Börja gå runt, och du kommer att sluta med en perfekt rundad båge.
Rufsig julgranskjol

3- Använd din tygsax

att skära längs bågen, skära igenom alla fyra skikten.
Hur man gör en rufsig julgranskjol

4- Nu måste du göra den inre cirkeln som går runt trädstammen. Använd samma metod (med strängen mycket kortare), rita en båge på det vikta hörnet. Sluta. Tips: Börja smått, den blir större efter att du har fållat den.
Röd och vit volang julgranskjol

5- Vik ut tyget så att du har en halvcirkel. Skära upp de sidan av vecket. Detta gör att du kan linda kjolen runt trädet.
Gör denna shabby chic volangkjol på en eftermiddag!

6-Nu är det dags att fålla alla kanter. Vik den råa kanten under cirka 1/4 tum och stryk den sedan. Vik den under ytterligare 1/4 tum och stryk den igen. Och nu när jag tittar på fotot märker jag att man inte riktigt kan se någon skillnad. Men i verkligheten kan man säga. 🙂
Trädkjol Hem

7-. Sy en löpsöm nära innerkanten. Jag gjorde den yttre cirkeln, sedan den inre cirkeln, sedan de två raka sidorna. Den inre cirkeln är lite knepig att stryka under eftersom det är en cirkel. Men det spelar ingen roll om det är perfekt, ingen kommer att se det!
Hur man fålla en trädkjol

8-Nu är det dags att göra dina volanger. Du vill att din yttre volang ska vara 1 tum bredare än din inre volang. (Jag gjorde båda mina 4 1/2 tum breda, jag önskar att jag hade gjort den yttre 6 tum bred och den inre 5 tum bred.)

Så du gör det här: Riv eller klipp långa remsor av ditt röda tyg 6 tum breda. Samla ihop en kant av varje remsa. Du kan använda den längsta sömmen på din maskin och sy en tråckelsöm längs kanten (vilket är vad jag gjorde), och sedan dra i tråden för att rynka. Eller så kan du använda den mycket enklare metoden för att sy volanger som jag upptäckte efter Jag sydde den här trädkjolen. Tro mig, det är lättare och snabbare. Det skulle ha sparat mig mycket tid!
Ruffelträdkjol

9- För att göra det lättare att fästa volangen på kjolen, ritade jag en pennlinje hela vägen runt kanten på kjolen, ungefär en tum in. Sedan fäste jag

volangerna runt hela kanten, i linje med pennmärket. Om du inte är OCD som jag, kan du bara öga det. 😉
och di

Sy volanger på en trädkjol

10- Sy nu volangen på, ungefär 1/4-1/2″ från tygets kant. Där remsorna möts, överlappa dem lite så att du inte har en lucka i din ruffiga godhet.
Ruffelträdkjol

11-Riv eller klipp remsor av ditt vita tyg 5 tum breda, och samla ihop det som du gjorde det röda. För att fästa det: Du vill att din andra volang ska överlappa den första med ungefär en tum. Jag gjorde bara en halv tum på min, och det räckte inte. Är du inte glad att jag gjorde alla misstag så att du inte behöver göra det?

För att vara säker på att du fäster din volang rakt, använd bara en linjal när du går runt. Placera kanten på ditt röda tyg på 5-tumsmärket på linjalen och rikta upp kanten på ditt vita tyg med linjalens ände. Om du gör det hela vägen runt kommer din cirkel att förbli perfekt rund!
Dubbel volangkjol i canvasträd

12-Stygn nu den vita volangen på plats.
Ruffelträdkjol-

Vackert, eller hur? Nu är det bara att ge den ett snabbt stryk så är den redo att lindas runt trädet!
Hur man gör en lätt rufsig trädkjol.Nu behöver vi bara några presenter!

Lättsydd trädkjol gjord av canvas tyg - så snygg!

ruggig bondgård träd kjol tutorial collage

För andra enkla juldekorationer, kolla in dessa:

Boksida Julgransbanner

Pottery Barn Knock-Off Kudde
Enkel juldekoration

Shabby julgranar

Similar Posts