Onesie med volanger

Onesie med volanger

Här är handledningen som jag tänkte publicera igår. Mitt fotokort spelade upp och jag kunde inte ladda upp de senaste bilderna. Så frustrerande! Som tur var hittade jag en gammal och kunde ta bilderna igen.

Jag ska visa dig hur man pryder en onesie med volanger. För en flicka kan aldrig ha för många volanger, speciellt en flicka! Jag bestämde mig för att dela upp denna handledning i två inlägg. Idag ska jag visa dig hur du lägger till volangerna i nacken. Nästa vecka kommer jag att visa dig hur du lägger till en kjol till onesie, vilket gör det till en onesie-klänning. Jag älskar dessa!
handledning för ruffle onesie
Handledning för Onesie med volanger

1-Börja med en onesie:
handledning för ruffle onesie2-Först ska vi mäta halsen på tröjan. Jag tycker det är lättast att använda en bit snöre eller garn.
Börja på kanten av ärmen, där du vill att volangen ska börja:
handledning för ruffle onesieLinda snöret runt ryggen och sedan över till den andra ärmen:
Klipp sedan av snöret.
3-Upprepa för framsidan av onesie-halsen. Den här delen är svår att förklara men jag ska göra mitt bästa. Du vill inte ha för mycket bulk, så du vill att den främre volangen bara ska gå under den översta volangen, inte hela vägen till baksidan av onesie-axeln. Så det är bara att mäta knappt under där den övre delen överlappar. Jag kan inte komma på hur man sätter en illaluktande pil på bilden, men börjar i princip mäta precis under där min mens dyker upp. (Se steg #10) Är det vettigt?
handledning för ruffle onesieMina strängar mätte ca. 6 tum och 8 1/4 tum.
handledning för ruffle onesie4-Nu måste du klippa tyget till volangen. Jag gjorde min 3 tum bred och ungefär dubbelt så lång som strängen.
5-Vik nu var och en av dem på mitten och sy en raksöm upp längs långsidan. (Stryk inte vecket.)
6-Vrid nu båda rören rätsidan ut och stryk dem med sömmen i mitten.
7-Nu måste du samla ihop tyget. Sy en löpsöm i mitten av varje. Du kan sy för hand eller använda den längsta sömmen på din symaskin.

8- Dra nu i snöret för att samla ihop tyget. Fortsätt att dra tills tyget blir en tum längre än ditt ursprungliga mått. Min var 6 tum, så jag vill att min volang ska vara 7 tum lång.
9-Vik nu varje ände under 1/2 tum och sy tvärs över för att häfta ner.
10-Nu är det dags att sy volangen på plats. Förhoppningsvis kommer steg #3 att vara vettigt nu. Ser du hur jag inte har volangen som går hela vägen till baksömmen? Den börjar ungefär en tum framför den på båda sidor. Nåla fast volangen riktigt bra. Du ska sy ner den mittersta sömmen, så se till att den ligger precis i mitten av halsbindningen. Sy den på plats.
Det kommer att se ut så här när du är klar:
Upprepa med den andra volangen på baksidan av bodyn.
Nu kan du antingen pryda framsidan eller bara låta den vara enkel. Jag prydde min för att jag behövde dölja bilden som var på framsidan.

Här är en till som jag gjorde med flanell och en jojoblomma. så roligt!
Ganska enkelt, men ack så söt!

Similar Posts