brass gas fireplace makeover final shot

Öppen spis {Spray Paint Magic}

DIY Fireplace Makeover – allt som krävs är lite sprayfärg för att ge en föråldrad gasspis ett lyft! Ett enkelt gör det själv-projekt som bara tar några minuter.

Jag älskar att använda sprayfärg, och jag går igenom burkar med grejerna. Jag har spraymålat ljusstakar, heminredningsbollar och till och med möbler. Det är så snabbt och enkelt!

mässing gas spis makeover sista skottMakeover för öppen spis i mässing

Om du överhuvudtaget läser min blogg så vet du hur mycket jag älskar sprayfärg. Jag tror inte att jag skulle kunna leva utan den. Det kanske jag kunde, men mitt liv skulle vara mycket tråkigare. Och ful. Jag har piffat till så många saker med sprayfärg att jag har tappat koll! Och nu har jag hittat en annan typ av sprayfärg som jag älskar. Krylon BBQ och spisfärg.

När vi byggde vårt hus för 13 år sedan var mässing populärt. Jag älskade det aldrig, men ibland var det det enda valet. Ta vår eldstad till exempel. Mässingsdetaljer upptill och nedtill.

gammal mässing spis innan makeover

Den senaste tiden har det verkligen stört mig. Varje gång jag tittade på den tänkte jag “Bleck! De där mässingsremsorna måste bort!” Men jag var inte säker på hur. En dag när jag bläddrade i sprayfärgsgången stötte jag på det här:

hög värme sprayfärg för eldstad makeover

Den är till för att måla BBQ-grillar, så den tål mycket värme. Jag bestämde mig för att prova på min eldstad. Och hej vad jag älskar det. Du behöver inte ens använda primer. Det står så precis på burken. Allt jag gjorde var att ta bort mässingsremsorna, slipa dem med lite fint sandpapper och torka av dem riktigt bra. Sedan sprayade jag dem med några lager och lät dem torka helt.

Uppdatering: Det kan vara svårt att hitta exakt den här burken med sprayfärg, men nu säljer Krylon en annan högvärmesprayfärg, och det finns även en Rustoleum högvärmesprayfärg. De finns till och med i olika färger och ytbehandlingar, men alla fungerar ungefär likadant.

Voila, ingen mer ful mässing!

Braskamin i mässing uppdaterad med svart sprayfärg

Jag målade även min ekmantel vit. Det gjorde också en enorm skillnad i utseendet på rummet. Paint är ett så enkelt och billigt sätt att uppdatera ett utrymme!

avslöja av mässing spis makeover med svart färg

Här är lite före och efter bild:

före och efter collage av eldstadens makeover

Jag gillar det så mycket bättre nu. Och det var en billig och enkel fix. Måste älska det!

gör-det-själv fotokollage för eldstad makeover

Här är några fler hemförbättringsprojekt att kolla in:

Similar Posts