Skapa en citatdagbok för barn Hur gör hon

Skapa en citatdagbok för barn Hur gör hon

Avslöjande: Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Det betyder att vi kan få en liten provision om du väljer att köpa något från en länk vi lägger upp (inklusive länkar till amazon.com eftersom vi är deltagare i Amazon Services LLC Associates-programmet.) Oroa dig inte, det kommer inte att göra det. kosta dig vad som helst.

Jag har gjort många saker fel när jag var förälder till min lilla kull på fyra, men en sak som jag är så glad att jag gjorde var att starta en citatdagbok för barn. Det har bevarat deras barndom i små doser – citat som de har sagt under åren att de var bedårande söta och roliga som belyser deras ålder, personlighet och mäter tillväxt.

Jag brukade älska journalföring; Jag skulle regelbundet skriva om mitt liv och mina tankar. Men när jag helt plötsligt fick fyra barn flög min tid för journalföring ut genom fönstret. Jag vill fortfarande dokumentera den här delen av mitt liv, men har bara inte tid för en traditionell journal. Så jag anpassade den här lilla anteckningsboken och förvara den på min köksbänk. Under dagarna och veckorna skriver jag snabbt ner de förtjusande saker som jag hör mina barn säga.

Jag startade den här barnens citatdagbok när min äldsta var två år gammal. Nu är hon nio och har tre syskon. De älskar alla att titta igenom dagboken och läsa de saker de har sagt och gjort genom åren. Vi skrattar åt bidragen och det är otroligt hur en liten anteckningsbok har fångat så mycket av vårt liv under denna galna fas.

1. Varför?

En citatdagbok för barn är en citatbok som kommer direkt från munnen på brudar (eller tvåns eller tonåringar). Det är en av mina mest värdefulla ägodelar.

Barn säger verkligen de coolaste sakerna. Min dagbok är fylld till bredden med små citat som jag aldrig vill glömma, som:

Jag frågade min fyraåring: “Är jag världens bästa mamma?” Hon tänker efter en minut och svarar sedan: “Nej, men du är söt.”

Även om jag inte skriver i den varje dag, är journalen alltid synlig så att när jag har en snabb sekund skriver jag ner ett citat eller två. Nu när de växer är det viktigare än någonsin. En dag kommer de fyra små som alltid ligger under fötterna och babblar mitt öra att växa upp. De kommer att vara iväg på egen hand och huset kommer att vara tyst. Den här boken kommer att vara allt jag har kvar av dessa små röster.

Oavsett om du är förälder, farförälder, moster eller farbror, tänk på att föra en offertdagbok för barn – det är aldrig för sent att börja.

2. Hur man håller en Kids Quote Journal

Det är verkligen lätt. Skaffa först en dagbok eller gör en. Du kan hitta dem med snygg grafik och bedårande pratbubblor eller så kan du använda vilken vanlig dagbok som helst. Min är bara en anteckningsbok med ett praktiskt elastiskt band för att hålla sidorna i schack.

Bekvämlighet är nyckeln. Att hålla en penna i journalen hela tiden och hålla journalen på en lätt att se och lättillgänglig plats påminner mig om att skriva i den regelbundet. Jag håller min på köksbänken eftersom det verkar vara den centrala plats vi alla samlas. När någon av mina barn säger något roligt, gulligt eller för fult för deras eget bästa… tar jag tag i dagboken och antecknar den.

Några av mina favoritcitat:

Jag hör mina två äldsta (6 och 4) prata i nästa rum. Syrran frågar sin bror: “Vem ska du gifta dig med?” Han svarar: “Tumbody jag vet inte.” Syrran frågar: “Ska du gifta dig med någon på gymnasiet?” Han skrattar som att det är den dummaste frågan i världen. “JA! Jag ska gifta mig med tumbody i kyrkan!”

***

Lilla kompis (5 år): Vad är det för drycker i kylen?

Mig: Åh, de är för att hjälpa pappa gå ner i vikt.

Lilla kompis: Jag vet vad som kan hjälpa pappa gå ner i vikt…Nutrisystem for Men! (Han har uppenbarligen sett alldeles för många ESPN-reklam som tittar på basket med pappa.)

När det gäller att uppfostra barn finns det en stark dikotomi – vi vill att de ska växa upp, men när de gör det sörjer vi slutet på deras barndom. Det är något så otroligt speciellt med de åren, och när de passerar våra fingrar är saknaden påtaglig.

Om de inte hade spelat in dessa rader hade de varit borta för alltid. Så mycket som vi vill tro att vi kommer att komma ihåg de viktiga sakerna, det är helt enkelt inte möjligt. Det gör ont i mig att tänka på de jag har saknat på vägen. Vänta inte en sekund längre. Börja redan nu – det är aldrig för sent – ​​och skydda deras barndom ett litet citat i taget.

Similar Posts