Unika täckemönster att göra för hemmet eller presenter

Unika täckemönster att göra för hemmet eller presenter

Dessa unika täckemönster är perfekta för inredning eller presenter! De flesta av dessa är gratis och bra för nybörjare; skräddarsy med ditt eget val av tyger.

Unika täckemönster

Jag har alltid älskat täcken, men när jag bodde i lägenheten hade jag bara ett eftersom jag inte hade någonstans att lägga resten. Det är något så “hyggeligt” med att gå in i linneskåpet en sval vinternatt och ta fram ett handgjort täcke att mysa under!

Nu när vi precis har flyttat in i ett hus – med plats för flera täcken – kan jag börja fundera på att följa de där quiltmönstren som har funnits på mina Pinterest-tavlor i flera år.

Och jag menar allvar. . . . dessa exakta quiltmönster har funnits på mina anslagstavlor för år! Mitt mål är att ta mig igenom alla dessa mönster under nästa år. Vi får se hur bra jag klarar mig.

Några tips till dig – skaffa ditt tyg för quiltning på Fabric.com. Det är min plats att handla alla tyger och jag tycker att de har bra priser. Ta sedan dina gratis quiltmönster på FreePatterns.com, en annan bra resurs. Efter det är det bara att ta din maskin och tråd så är du igång!

Det jag älskar med dessa unika quiltmönster är att de alla ser ut som något jag skulle kunna göra. Om du har sett de där komplicerade täckena där ute, även om de är vackra, måste jag börja med mönster som är lite mer rimliga för min skicklighetsnivå.

Hur valde jag mönstren? Det här är mönster som jag tyckte var ganska ovanliga i stil eller färg – eller så har jag bara aldrig sett dem förut och gillar dem! Vissa kanske är bekanta för dig. Men jag garanterar att det finns ett mönster eller två i den här listan som kommer att vara nytt för dig också.

Med semesterperioden över oss, prova dessa ovanliga quiltmönster för julklappar. För vem vill inte ha ett täcke i present? Kolla in dem nedan!

(PS – de flesta av dessa är gratis, men vissa är det inte. De få priserna jag såg var mer än rimliga för det fantastiska mönstret. Njut av.)


Låt mig veta vad du tycker om de unika quiltmönstren jag valde – och vilket som är din favorit – i kommentarerna! Jag skulle också älska att du besöker dessa andra sömnadsrelaterade projekt:

Similar Posts