DIY eye pillows

Videohandledning: DIY-ögonkudde

Det här är tiden på året att verkligen fokusera på egenvård. Det betyder något annorlunda för alla, och jag uppmuntrar alla att göra en lista som de kan hänvisa till när de känner ett behov av att kalibrera om. Min favoritrutin för en gör-det-självvårdskväll skulle vara ett varmt bad med dessa hemgjorda badsmältor. När jag slappnar av kan jag applicera kolansiktsmasken för att ge min hud en minidetox. Efter badet är min favoritdel av kvällsrutinen att ta på mig hörlurarna som är inställda på min favoritspellista eller meditation och koppla av med denna DIY-ögonkudde.

Lär dig sy DIY-ögonkuddar

Stress kan påverka vår mentala hälsa och allmänna välbefinnande. Så det är verkligen viktigt att utöva egenvård såväl som självmedkänsla. Detta kan betyda att du provar något nytt, tar dig tid för en aktivitet du älskar, eller till och med bara tar några minuter för att meditera och vila ögonen. Vår DIY-ögonkudde är ett enkelt sätt att sakta ner, lindra eventuella spänningar du känner och varva ner lite.

För att hjälpa dig att känna dig ännu mer avslappnad har jag inkluderat lavendelknoppar i min DIY-ögonkudde. Lavendel är något jag ofta använder i mina hemgjorda bad- och skönhetsrecept då jag inte bara älskar doften utan tycker att den är väldigt lugnande. Förutom lavendel fyller jag mina ögonkuddar med små frön. Antingen hirsfrön eller linfrön fungerar bra eftersom båda är små och känns mjuka för ögonen.

Till innertyget använde jag quiltbomull som är förtvättad och till yttertyget använde jag ett tvättat siden. Båda tygerna kan återvinnas och du kan använda en gammal sidenscarf eller blus också till din ögonkudde. Under min live tutorial kommer jag att visa dig hur du syr ihop dessa tyger samt hur du gör en fransk söm för en ren, färdig look.

Jag hoppas att du gillar vår DIY-ögonkudde! Om du gör en till dig själv, se till att berätta hur det går och dela ditt färdiga projekt med oss ​​genom att tagga @liagriffith eller #MadeWithLia på Instagram. Detta skulle också vara en bra present till mors dag – och du kan till och med göra en vacker lavendelväxt av crepepapper eller lite lavendelbadsalt till den. trevligt pyssel!

Verktyg

material

  • 1 kopp lin- eller hirsfrön
  • 1/4 kopp lavendelknoppar
  • Quiltande bomull (förtvättad)
  • Silk Charmeuse (förtvättad)
  • Matchande tråd
  • Wash Away Wonder Tape

DIY ögonkuddar
handgjorda ögonkuddar

Utforska mer

För daglig DIY-inspiration, följ oss på Facebook, Instagram och Pinterest. Eller bläddra i våra videohandledningar för att göra pappersblommor, heminredning och mer.

Similar Posts